Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha hallgatok egy zenét, akkor...

Ha hallgatok egy zenét, akkor abban lehetnek rejtett üzenetek, amit nem hallok, de az agyam igen?

Figyelt kérdés
Most nem arra gondolok, hogy erre mennyi az esély, hanem arra, hogy lehetséges-e?
2009. júl. 30. 16:51
1 2 3 4
 21/31 Thurston ***** válasza:
100%

Az egyetlen zenekar ami bizonyítottan felelős egy (vagy több, ezt nem tudom) haláláért, a Sunn O))).

Bár ott szerintem nincs szó semmiféle rejtett üzenetről, csak a banda infrahangokat használ, amik elég durván hatnak az emebr szervezetére olykor.

Én például voltam egy koncertjükön, ahol rajtam kívül is többen panazskodtak arra, hogy halucináltak. Ennek az az oka, hogy pont olyan frekvenciák szólaltak meg, amelyek rezgésbe hozták a szemgolyókat.

Ezek elég érdekes dolgok. Viszont nem hiszem, hogy ennél erősebben bárhogyan is hathatna a zene a tudatunkra.

2009. aug. 13. 21:12
 22/31 Thurston ***** válasza:
100%

*hallucináltak

És itt egy cikk az infrahangról:

[link]

Tehát ha egy zenekar infrahangokat hazsnál, akkor bizony elképzelhető nagyon könnyen, hogy csakis és kizárólag a zenéjük hatására lesz valaki öngyilkos mondjuk.

2009. aug. 13. 21:15
 23/31 anonim ***** válasza:
62%
Különben is, egy "do it" miért jelentene feltétlenül öngyilkosságot? Ehhez is túlfűtött fantázia kell.
2009. aug. 13. 21:19
 24/31 anonim ***** válasza:
5%

Rezgett a szemgolyótok? Na ekkora baromságot még életemben nem hallottam, de komolyan mondom! Ez nagyon durva volt.

Talán ha nem lettél volna úgy beállva a haverjaiddal, akkor nem jutott volna eszedbe ezt a sok marhaságot összehordani.

A Sun O))) zenéje mikor okozta valakinek a halálát? Ha már bizonyított, akkor oszd meg velünk.

2009. aug. 13. 21:29
 25/31 Thurston ***** válasza:
100%

Először is Sunn O))).

"A Sunn O)))-t számos országban betiltottá nyilvánították, mert pár ember valóban öngyilkos lett, s a bizonyítékok között számos vonatkoztatás a zenére vezetett vissza, méghozzá a Sunn O)))-ra."

Többször is beperelték őket, és nhéány esetben bizony el is vesztették a pert. Nézz utána valami jogi esetek részletes leírását tartalmazó könyvben, ha legközelebb könyvtárban jársz. (Haha.)

A hallucinációról meg ennyit:

"Infrasound might even cause hallucinations. Tests at NASA have shown that the human eyeball has a resonant frequency of 18 cycles a second, and will vibrate in sympathy with infrasound waves that have a similar frequency. Under these conditions, there would be a "smearing of vision" that is capable of making someone see evanescent hallucinations in the periphery of their visual field."

Szóval a tanácsom számodra: ha valamiről fogalmad sincs, és abszolút semmi közöd a témához, akkor ne próbálj okoskodni, mert csak hülyét csinálsz magadból. Sok olyan dolog van ám a világon, amiről fogalmad sincs, aztán mégis létezik.

2009. aug. 13. 21:43
 26/31 Thurston ***** válasza:
75%
Egyébként már lassan tizenöt éve foglalkozom hangtechnikával, tehát tudom miről beszélek. De ha egy kicsi időt fordítassz a dologra, és utánaolvasol, te is hamar beláthatod, hogy igazam van.
2009. aug. 13. 21:45
 27/31 anonim válasza:
100%

Nahát, a Sunn O))) az egyik kedvenc bandám. Érdekes, hogy pont őket emlegetitek.

A témához:

A Sunn O))) zenéjére négy vagy öt (nem emlékszem pontosan) alkalommal bizonyították rá, hogy ember halálát okozta. Ebből én kettő ügy részletes leírását láttam, a többit pedig a zenekari tagoktól tudom személyesen.

Az infrahang pedig tényleg okozhat hallucinációt. A középsikolás fizikatanárunk a Lustmord zenéjét említette ezzel kapcsolatban. Tehát iskolában is tanultunk erről a jelenségről. Talán van valami alapja.

2009. aug. 13. 21:49
 28/31 anonim ***** válasza:

A szemgolyó nagyon gagyinak tűnt. Az ilyenek állítások meg ezen az oldalon nem ritkák valljuk be, de így elhiszem. A Sunn O)))-os dolognak meg 1-2 helyen utánanéztem gyorsan, de nem olvastam ilyesmit (ezt meg a zajlik.hu-n bárki írhatta). De te biztos szakértő vagy a témában úgyhogy elhiszem. Súlyos a zene, tény. Egyedi is, de most kapásból vagy 20 másikat feltudnék sorolni, akik legalább ilyen depresszív zenét szabadítanak ránk.

A Priest-et meg tényleg a "do it" miatt perelték, miután 2-en fejbelőtték magukat. A pert elvesztették egyébként.

2009. aug. 13. 21:56
 29/31 A kérdező kommentje:
Amúgy szerintem ahhoz, hogy valaki a zene miatt fejbelőjje magát, ahhoz alapból kell hogy legyen valamilyen hajlama rá.
2009. aug. 14. 09:53
 30/31 Thurston ***** válasza:
100%

"Egyedi is, de most kapásból vagy 20 másikat feltudnék sorolni, akik legalább ilyen depresszív zenét szabadítanak ránk."

Én is ismerek olyat, ami depresszívebbnek tűnik, de a Sunn O))) ereje az infrahangokban van, amit max akkor hallassz (illetve akkor sem hallod konkrétan az infrahangot), ha valamelyik eredeti cédéjüket hallgatod egy profi hangcuccal, meg esetleg koncerteken. Az ilyen funeral doom meg dark ambient bandák többsége meg a közelében sincs annak, hogy ilyen hangokat hazsnáljon. Az tényleg csak és kizárólag a hallható tartalmukkal befolyásolják az érzelmeinket, ha viszont utána nézel tudod, hogy az infrahang nagyon könynen okozhat súlyos depressziót. A legvidámabb zene is nyomasztóvá válik, ha alatta számodra nem hallható frekvenciák szólnak.

2009. aug. 21. 18:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!