Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha hallgatok egy zenét, akkor...

Ha hallgatok egy zenét, akkor abban lehetnek rejtett üzenetek, amit nem hallok, de az agyam igen?

Figyelt kérdés
Most nem arra gondolok, hogy erre mennyi az esély, hanem arra, hogy lehetséges-e?
2009. júl. 30. 16:51
1 2 3 4
 1/31 anonim válasza:
100%
Hát a mai világban minden lehetséges de azért ez elég durva lenne. Egy filmben volt ilyen.
2009. júl. 30. 17:14
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
1985-ben 2-en lelőtték magukat, egyikük meghalt, a másik viszont túlélte (elég durva következményekkel). A túlélő anyja pert indított a Judas Priest (heavy metal)zenekar ellen, mert mielőtt lelőtték magukat a Priest-től a Better By You, Better Than Me c. számot hallgatták, és azt állította, hogy a számban elrejtett "do it" felszólítások váltották ki ezt a fiatalokból. De úgy tudom, felmentették a bandát.
2009. júl. 30. 17:53
 3/31 anonim ***** válasza:
100%

Lehetséges, hogy vannak a dalokban üzenetek, de nem hinném. Az előadóknak nem lenne hasznára a dolog semmiképpen.

És itt válaszolnék a 2. kommentre.

A világ összes metál bandáját meggyanusították már sátánizmussal. Rengeteg ön és tömeggyilkosságot fogtak már bandák dalaira. Egyet sem tudtak bizonyítani. Egyszerűen a szülőknek, a törvénynek és az egyháznak is kellett bűnbakokat találniuk. És ezek a bandák jól jöttek. Lehet visszafele hallgatni a dalokat, meg lassítani/gyorsítani, de attól nem hallasz bennük semmiféle üzeneteket meg dalokat a Sátánhoz, pedig az utóbbit a keresztények gyakran tényként kezelik, hogy egy csomó számot visszafele hallgatva mindenféle sátánista szöveget kapunk...

2009. júl. 30. 18:07
 4/31 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem nem.
2009. júl. 30. 18:25
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
Dalokról nem tudok. De arról már hallottam, hogy a TV műsorok közben rejtett reklámok vannak. Tehát nézel egy filmet, és egy nagyon rövid időre bevágnak egy coca-cola emblémát (én erről a cégről hallottam ezt), és te fel sem fogod, csak az agyad raktározza el. Nem tudom igaz-e, én nekem is úgy mesélték. De állítólag betiltották ezt a fajta reklámot már. Nem tudom. Ha valakinek van kedve, ezután is utána járhat. Mindenesetre érdekes. De ha ezt meg tudják csinálni tényleg, akkor lehet a zenékben is rejtett üzenet.
2009. júl. 30. 18:49
 6/31 anonim ***** válasza:
100%

Én olyanról hallottam, de valószínűleg nem ilyenekre gondoltál, hogyha visszafelé hallgatod a zenét, kiad valami mást a szöveg, de egyébként a háttérbe is belerakhatnak valami nehezen érthető üzenetet (mellesleg a disney-rajzfilmek elvileg tele vannak ilyesmikkel...) és az is lehet, hogy a szöveget nem éneklik teljesen tisztán, és az többféleképpen értelmezhető. Plusz a szövegben is lehetnek metaforák, amiket talán nem fogsz fel (az énektanárom általánosban mesélte, hogy a magyar népdalok tele vannak szexualitással :D). Viszont szerintem olyat nem tudnak belerakni, amit ne fognál fel tudatosan is, ha jól odafigyelsz.

ennek a dalnak az ügyében még az FBI is nyomozott: [link]

2009. júl. 30. 19:48
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

A 2.kommentelő vagyok és válaszolnék a 3.-nak.

Itt egy példa:

Darkthrone - As Flittermice As Satans Spys

http://www.youtube.com/watch?v=poBVVjP-SBQ

5:39-nél a szám végén jön egy szöveg. Visszafelé lejátszva így szól: "In the name of God, let the churches burn."

Vagy ott van például a Burzum Aske c. albuma, aminek a borítóján egy leégett templom van (konkrétan a Fantoft templom), amit a Burzumot létrehozó Varg Vikernes gyújtott fel.

A black metal bandák szövegeire jellemző, hogy az ideológiájukat (anti-kereszténység, sátánizmus) terjeszteni próbálják. Persze a black metal bandák 90% komolytalan (manapság), de amikor az egész megszületett Skandináviában, akkor abban az időben 4 év alatt kb. 50 templomot gyújtottak fel. Több zenészt is lecsuktak, de lehettek köztük rajongók is.

Ja, én is metálos vagyok, nem egy keresztény maszlaggal hozakodtam elő:)

2009. júl. 30. 20:49
 8/31 anonim ***** válasza:
65%
Jó, egy kiscit tévedtem. Burzumról tudok, de erről a visszafele-hallgatásról nem... Mindegy, nem tettek semmi rosszat a templomégetésekkel.
2009. júl. 30. 21:14
 9/31 anonim ***** válasza:
100%
A Darnell tréning kazettái (15+ évvel ezelőtt) ilyenek voltak...
2009. júl. 30. 22:31
 10/31 anonim ***** válasza:
91%
Állítólag a "Szomorú vasárnap" c. zenére többek öngyilkosok lettek.
2009. júl. 30. 23:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!