Ha hallgatok egy zenét, akkor abban lehetnek rejtett üzenetek, amit nem hallok, de az agyam igen?
Lehetséges, hogy vannak a dalokban üzenetek, de nem hinném. Az előadóknak nem lenne hasznára a dolog semmiképpen.
És itt válaszolnék a 2. kommentre.
A világ összes metál bandáját meggyanusították már sátánizmussal. Rengeteg ön és tömeggyilkosságot fogtak már bandák dalaira. Egyet sem tudtak bizonyítani. Egyszerűen a szülőknek, a törvénynek és az egyháznak is kellett bűnbakokat találniuk. És ezek a bandák jól jöttek. Lehet visszafele hallgatni a dalokat, meg lassítani/gyorsítani, de attól nem hallasz bennük semmiféle üzeneteket meg dalokat a Sátánhoz, pedig az utóbbit a keresztények gyakran tényként kezelik, hogy egy csomó számot visszafele hallgatva mindenféle sátánista szöveget kapunk...
Én olyanról hallottam, de valószínűleg nem ilyenekre gondoltál, hogyha visszafelé hallgatod a zenét, kiad valami mást a szöveg, de egyébként a háttérbe is belerakhatnak valami nehezen érthető üzenetet (mellesleg a disney-rajzfilmek elvileg tele vannak ilyesmikkel...) és az is lehet, hogy a szöveget nem éneklik teljesen tisztán, és az többféleképpen értelmezhető. Plusz a szövegben is lehetnek metaforák, amiket talán nem fogsz fel (az énektanárom általánosban mesélte, hogy a magyar népdalok tele vannak szexualitással :D). Viszont szerintem olyat nem tudnak belerakni, amit ne fognál fel tudatosan is, ha jól odafigyelsz.
ennek a dalnak az ügyében még az FBI is nyomozott: [link]
A 2.kommentelő vagyok és válaszolnék a 3.-nak.
Itt egy példa:
Darkthrone - As Flittermice As Satans Spys
http://www.youtube.com/watch?v=poBVVjP-SBQ
5:39-nél a szám végén jön egy szöveg. Visszafelé lejátszva így szól: "In the name of God, let the churches burn."
Vagy ott van például a Burzum Aske c. albuma, aminek a borítóján egy leégett templom van (konkrétan a Fantoft templom), amit a Burzumot létrehozó Varg Vikernes gyújtott fel.
A black metal bandák szövegeire jellemző, hogy az ideológiájukat (anti-kereszténység, sátánizmus) terjeszteni próbálják. Persze a black metal bandák 90% komolytalan (manapság), de amikor az egész megszületett Skandináviában, akkor abban az időben 4 év alatt kb. 50 templomot gyújtottak fel. Több zenészt is lecsuktak, de lehettek köztük rajongók is.
Ja, én is metálos vagyok, nem egy keresztény maszlaggal hozakodtam elő:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!