Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Vajon az emberi evolúció hova...

Vajon az emberi evolúció hova fog még fejlődni?

Figyelt kérdés
Úgyértem az evolúció során fejlődtünk 1 sejtűből a Föld uralkodó fajává, de még fog szerintetek változni az ember mint szervezetileg és lélektanilag? gondoljatok csak bele nagyon régen pl az ősembernek más testfelépítése volt, és evolúció során kialakult olyanra amilyen. Szerintetek elértük már az evolúciónk csúcsát és már nem fogunk más irányba fejlődni, vagy igen?
2012. aug. 11. 00:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
38%
A kis lábujjunk el fog tűnni idővel.Láttad a WALL-E animációs filmet kb. az lesz.Inkább vissza fejlődünk csökevényesedünk.
2012. aug. 11. 00:01
 2/11 A kérdező kommentje:
igen láttam. bár ha szegény kis Magyarországunkra tekintek ettől nem kell félni mert itt kevés a pénz az emberek nem élnek olyan jól, hogy olyanok legyünk mint a WALL-E-ban :)
2012. aug. 11. 00:03
 3/11 anonim ***** válasza:
71%

Sehova. Az evolúció nem fejlődik, csak többet tudunk meg róla. Az elmélet fejlődik, ahogy beépül az új tudás. Az ember sem fejlődik, mert az evolúció nem irányított folyamat, a fejlődés pedig maga is egy irányultságot kifejező szó, ahogy azt magad is megjelölted. Az evolúciónak csúcsa sincs tovább. Az egyetlen ilyen állapot a kihalás.

Most, hogy kináciskodtam magam, gőzöm nincs. Csak az alapvető tévedéseket akartam tisztába tenni. Mivel a folyamat nem irányított, csak az emberiséget jövőben érő hatásoktól függ, hogy milyenné válik az ember.

Talán egyre intelligensebbek leszünk, és egyre nagyobbá válik majd az agyunk.

Talán a technológia átveszi helyettünk a gondolkodás terhét és elhülyülünk.

Talán lesz egy atomháború és nő a sugárzással szembeni ellenálló képességünk.

Talán a génsebészet fejlődésével saját kezünkbe vesszük fajunk evolúcióját.

Itt bármi elhangzik, az csak találgatás lesz.

2012. aug. 11. 00:27
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A tudomány és a technika fejlődési üteméhez képest az evolúció már túl lassú. Biztosat senki nem állíthat, hiszen nem látunk a jövőbe, de az evolúciónak már nem lesz ideje változtatni az emberen, megteszi viszont ezt a tudomány: genetikai kutatások, génsebészet.
2012. aug. 11. 15:39
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
már sehova sem, év végén kiírtunk titeket :D.
2012. aug. 12. 01:28
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha a jelenlegi tendencia folytatódik, akkor tovább kisebbednek a lábujjaink, gyengül a szaglás, a szem, az izomerő, a fogak (kevesebb is lesz) - viszont nő a fej és okosabbak is leszünk.

Emiatt aztán a nők egyre kevésbé tudnak majd gyereket szülni.

Viszont, ahogy írták is: mindehhez idő kellene - de a genetika most már sokkal-sokkal gyorsabban fog működni, mint az evolúció.

2012. aug. 19. 23:40
 7/11 A kérdező kommentje:
mit értesz azalatt hogy a genetika gyorsabban fog fejlődni mint az evolúció?
2012. aug. 20. 10:44
 8/11 anonim ***** válasza:

Azt, hogy evolúciósan pl. 10000 év alatt terjedt el (nagyjából - még nem terjedt el mindenütt), hogy okosabbak lettek az emberek 5-8%-kal. Ez egy mutáció.

Viszont 100 év múlva már úgy meg lehet változtatni egy ember genetikáját, hogy rá se lehet ismerni az eredetire.

2012. aug. 20. 11:57
 9/11 anonim válasza:
azt nem tudom, de van egy pár osztálytársam aki nem fejlődött ki teljesen!!
2012. aug. 20. 21:22
 10/11 A kérdező kommentje:

értem :)

azért szívesen belenéznék a jövőbe, hogy esetleg 1000 év múlva mi változik az emberen :D

2012. aug. 21. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!