Vajon az emberi evolúció hova fog még fejlődni?
Sehova. Az evolúció nem fejlődik, csak többet tudunk meg róla. Az elmélet fejlődik, ahogy beépül az új tudás. Az ember sem fejlődik, mert az evolúció nem irányított folyamat, a fejlődés pedig maga is egy irányultságot kifejező szó, ahogy azt magad is megjelölted. Az evolúciónak csúcsa sincs tovább. Az egyetlen ilyen állapot a kihalás.
Most, hogy kináciskodtam magam, gőzöm nincs. Csak az alapvető tévedéseket akartam tisztába tenni. Mivel a folyamat nem irányított, csak az emberiséget jövőben érő hatásoktól függ, hogy milyenné válik az ember.
Talán egyre intelligensebbek leszünk, és egyre nagyobbá válik majd az agyunk.
Talán a technológia átveszi helyettünk a gondolkodás terhét és elhülyülünk.
Talán lesz egy atomháború és nő a sugárzással szembeni ellenálló képességünk.
Talán a génsebészet fejlődésével saját kezünkbe vesszük fajunk evolúcióját.
Itt bármi elhangzik, az csak találgatás lesz.
Ha a jelenlegi tendencia folytatódik, akkor tovább kisebbednek a lábujjaink, gyengül a szaglás, a szem, az izomerő, a fogak (kevesebb is lesz) - viszont nő a fej és okosabbak is leszünk.
Emiatt aztán a nők egyre kevésbé tudnak majd gyereket szülni.
Viszont, ahogy írták is: mindehhez idő kellene - de a genetika most már sokkal-sokkal gyorsabban fog működni, mint az evolúció.
Azt, hogy evolúciósan pl. 10000 év alatt terjedt el (nagyjából - még nem terjedt el mindenütt), hogy okosabbak lettek az emberek 5-8%-kal. Ez egy mutáció.
Viszont 100 év múlva már úgy meg lehet változtatni egy ember genetikáját, hogy rá se lehet ismerni az eredetire.
értem :)
azért szívesen belenéznék a jövőbe, hogy esetleg 1000 év múlva mi változik az emberen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!