Lehetséges a múltba utazás?
ez az én elméletem, lehet hogy belém kötnek, de leírom.
ha mondjuk soha nem lesz világvége, akkor ugye végtelen idő áll rendelkezésünkre hogy megépítsük az időgépet. a végtelen nagyon sok, és végtelen eséllyel párosul. tehát végtelen esély van arra, hogy már visszajött volna valaki, és azt mondta volna hogy "hello, 324234-ból érkeztem".
Hát sajnos beléd kötök.
Ez alapján ha nincs világvége, akkor végtelen esély van rá, hogy egyszer valaki leírja a googolplex tízes számrendszerbeli alakját egy rizsszemre.
Mi a véleményed? :)
"ha mondjuk soha nem lesz világvége, akkor ugye végtelen idő áll rendelkezésünkre"
Nincs ok-okozati osszefüggés. Attól, hogy az időnek nem lesz vége nem következik, hogy végtelen idő all bárki rendelkezésére és, hogy bármilyen valószínűtlen esemény bekövetkezne. (Bar a távoli jövőbe tekintve nem teljesen világos, hogy az időnek nem lesz vége.... amikor beáll a termikus egyensúly (a hőhalál) nem lesz többet értelme időről beszélni, mert nem lesz külöbség az időben előre vagy visszafelé szemléljük a dolgok történését. :-)
" tehát végtelen esély van arra, hogy már visszajött volna valaki, és azt mondta volna hogy "hello, 324234-ból érkeztem"."
Gyakori, de hibás érv. Ugyan miért jött volna vissza, miért mondta volna? Honnan tudod, hogy a visszatérőknek mi a szándéka?
De én eleve azt nem értem, hogyha tegyük fel visszamegyek egy hónapot, akkor pontosan HELYILEG hova kerülök? A föld régen odébbment a nap körül... a naprendszer rég odébbment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!