Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Földönkívüli életformák?

Földönkívüli életformák?

Figyelt kérdés
Igen, a kérdésemet a jó helyre tettem fel, mert nem az annunakis, vagy a plebájos dologra vagyok kíváncsi, hanem arra, ami valós. Mikroszkopikus életformákat találtak már, Földön kívül - nem?
2012. jún. 28. 20:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Mikroszkopikus élőlényeket,még nem,de a Marsról mint víz molekulát találtak,mely feltétele az életnek:)
2012. jún. 28. 20:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Előző válaszadó vagyok! -Szén,Nitrogén,Oxigén,Foszfor,Hidrogén,(Kén) és újonnan arzénon élő baktériumokra bukkantak a tudósok,de ezek csupán az eddigi ismert élet, feltételei! Ahol ezekre az anyagokra bukkannak,ott az élet kialakulásának esélye elég nagy!
2012. jún. 28. 20:52
 3/6 hollófernyiges ***** válasza:
Annyit finomítanék rajta, hogy mivel eddig még egyáltalán nem találtunk Földön kívüli életformát, fogalmunk sincs arról, hogy milyen eséllyel alakul ki valahol ahol van víz meg szén. Feltehetőleg az esély nem túl nagy.
2012. jún. 29. 07:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Tudtommal konkrét élő mikrobákat még nem találtak a Földön kívül. Viszont a marsjárók találtak arra utaló jeleket, hogy valaha lehetett a Marson élet.
2012. jún. 29. 09:24
 5/6 Szulfát ***** válasza:
Én azt hallottam és több helyen is olvastam,hogy a Marson baktériumok által hátrahagyott nyomokat találtak,de maguk a baktériumok már kihaltak.Továbbá régen rengeteg víz is volt a Marson,nem kizárt hogy éltek benne kezdetleges létformák.ennek érdemes utánanézned.
2012. jún. 29. 10:02
 6/6 hollófernyiges ***** válasza:
77%
Semmi pozitívat nem találtak a Marsról, legfeljebb annyit, hogy még mindig nem zárható ki hogy volt ott talán valami. Azok a baktériumszerű fosszíliák is túl kicsik, sokkal kisebbek a legkisebb földinél, gyakorlatilag nem férne el bennük egy anyagcsere-mechanizmus. Már ha feltételezzük hogy legalább minimálisan hasonlítanak a földi fehérje-alapú életre.
2012. jún. 29. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!