Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy lehet egy labirintusból...

Hogy lehet egy labirintusból leghamarabb kijutni?

Figyelt kérdés
Egyszer hallottam h van valami irány vagy valami forgás amit ha többször megcsinálod valszeg kijutsz. Asszem az h minden fordulónál balra kell menni.

2012. jún. 28. 09:42
1 2
 1/14 anonim válasza:
jobb kézzel megfogod a falat,és végig azon tartva a kezedet haladsz előre. én ezt tanultam.
2012. jún. 28. 10:18
 2/14 anonim ***** válasza:
Az nem a leghamarabbi kijutás, hanem a biztos kijutás. :)
2012. jún. 28. 10:23
 3/14 anonim ***** válasza:

"Az nem a leghamarabbi kijutás, hanem a biztos kijutás."

Sőt, mégcsak nem is biztos, ha pl. egy "sziget" falát sikerül megfognia. De az biztos, hogy nem a leggyorsabb. :)

Amúgy a kérdéssel a mesterséges intelligencia tudományág foglalkozik, és nem könnyű a válasz. Leginkább az A* algoritmust, és annak továbbfejlesztett változatait használják, de azok is inkább gépi útkeresésre jók, mint emberi felhasználásra.

Pl:

www.youtube.com/watch?v=J-ilgA_XNI0

2012. jún. 28. 10:42
 4/14 A kérdező kommentje:
hát nekem a legbiztosabb kijutás is elég... :D
2012. jún. 28. 11:27
 5/14 anonim ***** válasza:
Akkor ez a jobbkezes módszer jó lehet. Csak hagyj valami jelet, és ha ugyanoda visszajutsz, akkor válassz másik falat, mert akkor csak egy szigetet sikerült körbejárjál.
2012. jún. 28. 11:31
 6/14 anonim ***** válasza:
Hát ha a bejáratnál rögtön megfogod a falat, akkor biztos nem szigetet jársz körbe, amennyiben a labirintusnak csak egy bejárata van.
2012. jún. 28. 12:32
 7/14 A kérdező kommentje:
mi az hogy sziget ? mert gondolom nem arról a vízzel körülvett szárazföldről beszélünk...
2012. jún. 28. 12:54
 8/14 anonim ***** válasza:
Az ami nem folytonos a labirintus többi részével.
2012. jún. 28. 13:00
 9/14 A kérdező kommentje:
ok
2012. jún. 28. 13:03
 10/14 anonim ***** válasza:

"Hát ha a bejáratnál rögtön megfogod a falat, akkor biztos nem szigetet jársz körbe"

Jogos! :) Én úgy értettem, hogy ha már bent van, és nem talál ki.

2012. jún. 28. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!