A tyúk használja a tojást a szaporodásához "eszközként", vagy a tojás használja a tyúkot a szaporodásához?
Tegyük fel van egy anya és van egy gyereke. Szerinted az egyik a másiknak az eszköze bármire is? :D
De ha erőltetjük, akkor egymás eszközei, mivel közösek a céljaik.
#1> Szerinted az egyik a másiknak az eszköze bármire is?
Ezért is tettem idézőjelbe az eszköz szót. Ez utalás arra, hogy gyakran mondjuk azt – nota bene az iskolában is így tanítják –, hogy a tyúk tojással szaporodik.
#2> ennél a kérdésnél még a reptoidosok is jobbak
Lehet nem gondoltál bele a kérdésbe eléggé? :-) Pedig pont ez a kérdésfeltevés célja.
A tyúknak a tojás nem eszköz, hanem cél.
A tojás pedig nem használ semmit, mert egy passzív résztvevő. Konkrétan a "művelet" elején még nem is létezik.
(Micsoda egy kérdés! :DD)
#7: „A válaszíró 46%-ban hasznos válaszokat ad.”
A GYK közösségének többsége úgy tűnik rólad vélekedik így. Ha nem fog meg a kérdés, nem akarsz elgondolkodni rajta, nincs véleményed róla, akkor miért írsz ide? Én szívesen vitázok, akár pozitívan is értékelek valakit, akinek egészen más a véleménye, de látom benne a logikát, hogy a kérdésre válaszol. De a te válaszodat nem igazán tudom értékelni, merthogy nem válasz, pusztán érzelmi reakció, afféle érzelmi rángatózás.
A kérdés egyszerűnek tűnik. Magam egy komoly kissé tudományos, kissé filozófiai témájú könyvben akadtam össze ezzel a gondolattal. Kíváncsi vagyok, hogy más is képes-e erre a gondolatmenetre rálelni, illetve mi a véleménye a kérdéskörről, esetleg milyen következtetéseket von le belőle.
Persze ha szerinted valaki azért idióta, mert elgondolkodik akár egyszerűnek tűnő kérdéseken is, akkor legyen, a te fogalmaiddal nézve tényleg idióta vagyok. Ez esetben szívesebben látnám azon idióta társaim véleményét, akik a konkrét kérdéshez érdemben tudnak hozzászólni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!