Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » IQ teszt eredményem?

IQ teszt eredményem?

Figyelt kérdés
Az Raven teszt eredményem pszichológus által javítva 122 lett , ez az IQ pontszám pontosan mit takar? Mennyire "jó"?

2012. jún. 13. 16:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Ez nagyon jó, átlag feletti. Hány éves vagy?
2012. jún. 13. 16:27
 2/10 anonim ***** válasza:

Így van, átlagon felüli. Az alábbi linkeken olvashatsz bővebben a témában:

[link]

[link]

A Mensa honlapján van egy ingyenes próbateszt is; ha van kedved hozzá, hajrá. :)

Csak arra figyelj, hogy kipihent állapotban legyél. :)

2012. jún. 13. 16:38
 3/10 anonim ***** válasza:
58%

Az átlagos IQ 100, ez a statisztikai középérték.

Pontosan nem tudom hogyan skálázzák a Raven tesztet, de feltételezve, hogy 15-ös szórású (ahogy a legtöbb teszt), a 122-es értéket az emberek kb. 85%-a nem érné el (azaz ennél kisebb az IQ-ja). A te eredményed ebben az esetben nagyon jó.

Ha véletlenül 24-es szórású a skálázás (a "leglazább"), akkor már csak az emberek kb. 70%-nál jobb az eredményed, de még ez is nagyon jó.

2012. jún. 13. 16:49
 4/10 anonim ***** válasza:
58%

Most vettem észre, hogy elírtam az előbb.

15-ös szórású teszten az emberek kb. 97%-a, 24-es szórásún az emberek kb. 85%-a 122-nél rosszabb eredményt ér el.

2012. jún. 13. 17:02
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket! 19 vagyok,férfiú. :)
2012. jún. 20. 17:42
 6/10 anonim ***** válasza:

Tényleg ügyes vagy. Bár az eredményt mindig a kor figyelembevételével számolják.

Megnézted a Mensás tesztet, amit linkeltem?

Azért lennék kíváncsi az eredményre, hogy össze lehessen hasonlítani a Raven-nel. Nagy eltérésnek elvileg nem szabad lennie.

Üdv. :)

2012. jún. 27. 20:04
 7/10 A kérdező kommentje:

Kitöltöm frissen,és jelzek üzenetben,ígérem! :)

(elkerülte a figyelmem,elnézést)

2012. jún. 27. 22:29
 8/10 anonim ***** válasza:

Semmi gond. :)

Amikor majd a végén mutatja az eredményt, mentsd el képként emlékbe magadnak. :)

Sok sikert. :)

2012. jún. 27. 22:43
 9/10 anonim válasza:
az enyem 162 de megsem tudok tanulni
2012. okt. 28. 11:54
 10/10 anonim válasza:
Az IQ és a tanulási nehézség, tanulási zavar két külön dolog. Magas IQ-val is lehet valakinek tanulási zavara. Ajánlatos ilyen esetben iskolapszichológushoz, fejlesztőpedagógushoz fordulni, aki tud ezen segíteni.
2013. jan. 10. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!