Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy értsem meg a matekot?

Hogy értsem meg a matekot?

Figyelt kérdés
nem értem a matekot, és nem tudja még a tanár is normálisan elmagyarázni.
2012. jún. 13. 14:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

@ Tom Benko:

Persze, kell. Azért írtam, hogy "mellett". A "helyett"-et meg úgy gondoltam, hogy egyelőre, kezdésnek; mert ha csak a száraz gyakorlás van, azt nagyon utálni szokták a gyerekek. Minél kisebbek, annál inkább, és minél több idő, még annál inkább. :(

Pl. a mechanikus számolási készség erősítésének sem az az egyetlen módja, hogy napi x órán át összeadunk vagy szorzunk y oldalnyi feladaton át. Lehet ezt játékosan is gyakorolni. Persze nem tudom, mennyi idős a kérdező, de gondolom, már eléggé bírja a gyűrődést.

2012. jún. 14. 12:17
 12/18 Tom Benko ***** válasza:
@Berta Wooster: Ha fel tudja tenni a kérdést, akkor elég érett a száraz gyakorlás szükségességének megértéséhez is.
2012. jún. 15. 07:16
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem olyan nagy a baj, tekintve hogy a kérdésed logikailag helyes, bár nyelvtanilag helytelen. :D
2012. jún. 15. 07:23
 14/18 anonim ***** válasza:

@ Tom Benko:

Gondolod?

Szerintem nem biztos, hogy összefügg a két dolog...

Inkább elvárható lenne adott esetben, de nem 100%.

Persze én is remélem, hogy így van.

De ne beszéljünk már a háta mögött annyit. :)

Kérdező, mi a helyzet? Bújj már elő. :D

2012. jún. 19. 00:07
 15/18 Tom Benko ***** válasza:
@Berta Wooster: Pontosítok - meg lehet vele értetni, hogy miért szükséges a száraz gyakorlás is.
2012. jún. 19. 14:18
 16/18 anonim ***** válasza:

Oh, yeah, végre konszenzusra jutottunk Tom Benko-val. :)

Vagy Tom Benko-vel? Hogy ejted a neved? :O

Szóval, a lényeg, hogy így már oké részemről is. :)

Ennek örömére mutatok neked egy jó kis zenét, úgyis épp az előbb linkeltem be egy másik kérdéshez is. :)

A lényeg 0:45 és 1:05 között van; az a titka, hogy hirtelen kell max. hangerőre felvenni 0:44-nél. :D

http://www.youtube.com/watch?v=ZmKdAXEaXCc

És ugyanez egy szál zongorával, mmm... :)

http://www.youtube.com/watch?v=ZmKdAXEaXCc

Üdv. :)

U. i.: Nem kérek cserébe semmit, köszi; még a karácsonyi adagot sem hallgattam végig. :P

2012. jún. 19. 15:12
 17/18 Tom Benko ***** válasza:
@Berta Wooster: Általában nem nehéz. :) Egyébként "Ó" a vége.
2012. jún. 20. 12:50
 18/18 anonim ***** válasza:

@ Tom Benko:

Általában nem nehéz??? Nem igazán emlékszem olyan esetre, amikor sikerült volna. ;)

A zenét meghallgattad? Csak mert nem reagáltál semmit. Legalábbis egy leordításra számítottam, miszerint kilyukadt a dobhártyád, és hogy hogy lehetek ilyen ronda... :P

2012. jún. 20. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!