Hogy értsem meg a matekot?
normális válaszokat kérek !NEM ojanokat h pl: 3+3=6
am meg megjegyeztem 1 osztályba de mégse értem
hát lehet hogy van vmi olyan bajod amiért nem érted meg,menj el egy nevelési tanácsadóba ahol csinálnak vmi tesztet és ha úgy látják akkor felmentenek a matek alól,az osztályomba 3 ember is van aki ilyen..
én is elég nehezen értem meg,figyelek órán,de a tanárunk nagyon szar!!! a fél iskola megbukott csak annál a matek tanárnál, nagyon szarul magyaráz, tavaly külön matek tanárhoz jártam aki szépen elmagyarázott mindent kiveséztünk mindent és annyi gyakorolni valót adott ,hogy megtanultam, megértettem !! menj el külön matek tanárhoz ,sokat segít és pl dolgozat előtt is nagyon jó ha elmész!!
ha külön matekon is nehezen érted meg vagy vmi akkor tényleg vmi "betegséged" van vmi disz.... nem tudom mi..
1. Különórák magántanárnál drága pénzért. :(
2. Szorgalmas gyakorlás egyedül. Ha az alapok megvannak, akkor hidd el, hogy szinte mindent meg lehet tanulni így; ha nem adod fel hamar, akkor egy idő után rááll az agyad a matekra, ill. egy-egy témakörre.
És persze az a legjobb, ha érted is, miről van szó, de ez nem okvetlenül szükséges.
"Matematikában az ember a dolgokat nem megérti, hanem megszokja." - mondta Neumann János. Hát akkor biztos van benne valami. :D
A száraz gyakorlás mellett / helyett javaslom a logikai és egyéb képességfejlesztő játékokat is, úgymint puzzle, memóriakártya, amőba stb.
Az alábbi linken sok jó játék van, keresgélj kedvedre valókat; vagy ha gondolod, tudok konkrétan is ajánlani:
[Nincs korhatár; én már jócskán elmúltam 20 éves :D, de amikor felfedeztem, hónapokig nem bírtam lekattanni róla. És a nickek alapján nem én voltam az egyetlen "túlkoros" :P ]
Ja, és hallgass sok-sok JÓ zenét (klasszikusok + igényes könnyűzene); bizonyítottan jó hatással van _minden_ képességterületre.
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!