Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy bizonyítanád be hogy van...

Hogy bizonyítanád be hogy van öntudatod?

Figyelt kérdés

2012. máj. 25. 19:19
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Kérdezz valamit, és én pontosan arra válaszolok. Kérdezz mást, és akkor arra válaszolok. Cselekedj úgy hogy reagáljak, és vizsgáld a reakciókat. A sok kismértékben eltérő hatásra "válasz" reakciót kapsz. Ezzel bizonyítottam számodra, hogy van öntudatom. Ha te összefoglalod a tapasztaltaid (mondjuk a kérésemre), akkor te is bizonyítottad, hogy van öntudatod. Nem azonosan reagálunk. ez azt mutatja, hogy az öntudatunk az ismereteinktől függ.

Fordulj egy más élőlényhez: növényhez, állathoz. Figyeld a reakciókat (attól most tekintsünk el, hogy nem tudnak beszélni. Jelezni tudnak). Ha a tieidre válaszolnak (mindre), akkor van öntudatuk. Az nem válasz azonban, ha a kutya egy jó velőscsontra rábukik. Az élelemszerzés ösztön. Ettől különböző cél elérése már nem ösztön.

Próbálnak állatokat tanítani különféle dolgokra. Azok megtanulják. Ez nem öntudat. Elemezd alaposan a tanulásuk folyamatát. A motiváció mindig élelemszerzésen keresztül alakul ki.

De ez már egy nagyon bonyolult sé messzire vezető dolog.

2012. jún. 20. 11:12
 22/29 anonim ***** válasza:

20/21

BULLSHIT!!!

2012. jún. 20. 16:09
 23/29 anonim ***** válasza:

11:12

egy tyúknak is vannak válaszai viszont neki nem hiszem hogy sok öntudata lehet, egyszerűen csak "bele vannak táplálva az adatok", és aszerint teszi a dolgát. + reflexek

2012. júl. 3. 22:12
 24/29 anonim ***** válasza:
Én azthiszem, ha izomból bevered a falba a fejed, semmi kedved nem lesz hasonló gyökérségeken gondolkodni...
2012. júl. 16. 19:23
 25/29 A kérdező kommentje:
delfil, én nem vitázok senkivel, és megmondom, hogy tényleg nem tudom definiálni az öntudatot
2012. júl. 18. 18:51
 26/29 A kérdező kommentje:
16:07 akkor ezek szerint mindent ki lehet számítani , a jövőbe lehet látni,nem?
2012. júl. 18. 18:56
 27/29 anonim ***** válasza:

[link]

Talán érted. :) Bonyolult ügy, de nem lehetetlen. Máris elég szép részeredményekkel. Az viszont fogós kérdés, hogy az ember lesz-e legalább ennyire kiszámítható. Egyáltalán rendszer-e az ember, vagy ott az a csipet só, amit a szív, a lélek vagy a művészet szavak éreztetnek leginkább.

2012. nov. 1. 21:20
 28/29 anonim ***** válasza:
A gondolkodom tehat vagyok 'jelenseg' nem bizonyit semmit. Egy klon vagy egy fejlett robot is ezt gondolna, nem? Ha beprogramozzuk mondjuk 100 ev mulva, h legyen ket rendszere, mondjuk rendszer 1 es rendszer 2. Az Egyes rendszerhez ne legyen kozvetlen ralatasa, csak a Masodikhoz, es az elso kuld impulzusokat es gondolatokat a masodiknak, amikrol azt fogja hinni h az o gondolatai, pedig elore be van programozva az egesz...
2013. máj. 19. 12:27
 29/29 anonim ***** válasza:
tisztában vagyok a létezésemmel, létezésem feltételeivel, egy hozzávetőleges értékkel a létezésem feltételeire vonatkozóan, ami veszélyezteti a létezésemet, tisztában vagyok a saját elmúlásom elkerülhetetlenségével
2014. jún. 1. 00:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!