Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ki tudja hogy általános...

Ki tudja hogy általános iskolában minek az ének óra?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 28. 11:06
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
70%
Hallod, fogalmam sincs. :S Nálunk nem volt. Pedig imádok énekelni.
2012. ápr. 28. 11:11
 2/23 anonim ***** válasza:
65%
Azért mert jót tesz a léleknek, és az alapműveltséghez tartozik tudni pár népdalt...
2012. ápr. 28. 11:13
 3/23 anonim válasza:
86%
általános iskolában még oké... de egy mezei gimiben ahol nincs is énekszak ott minek terhelik ilyennel az éppen érettségire készülőket???
2012. ápr. 28. 11:20
 4/23 anonim ***** válasza:
78%
Az alapműveltség része. Ennyi erővel minek a rajz, technika, tesi? Miért nem csak érettségi tárgyakat tanítanak, már általános iskolában is??? Első-második osztályban megtanulja az írás, olvasás, számolás alapjait, onnantól meg hajrá, történelem tételek, másodfokú egyenletek, verselemzések!!!!!!
2012. ápr. 28. 11:27
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert tanulható képesség lenne, ha megfelelően oktatnák. Az alapműveltséghez adna igen komoly dolgokat. A rajz is egy igen könnyen tanulható képesség és biztos, hogy az is adna egy-két pluszt az ember személyiségéhez. Ezenkívül lehet, hogy valamelyik fiatal ált iskolában még nem is sejtette, hogy nagy "művész" (:D) akar lenni, ha egyáltalán nem tanítanának éneket és rajzot, hogyan derülne ki mégis, hogy pár év alatt zsenivé lett?:)
2012. ápr. 28. 11:39
 6/23 anonim ***** válasza:
74%

Egyrészt az alapműveltség része. Másrészt fejleszti az intelligenciát, és a logikus gondolkodást. Tehát amit énekórán tanulsz, azt öntudatlanul is használod matekon.

Harmadrészt az ember életét jobbá teszi az éneklés. Én nagyon látom, mennyivel rosszabb annak, aki képtelen énekelni, és ha zenét igényel, muszáj bekapcsolnia valamit. Ezeknek az embereknek szegényesebb az életük, ráadásul függnek a zenelejátszójuktól.

Nem mindennek van olyan direkt haszna, mint mondjuk a mateknak. De attól még mindenki számára hasznos.

2012. ápr. 28. 11:48
 7/23 anonim ***** válasza:

Másrészt milyen órán tanítanák akkor az elmélelti ismereteket, pl. a zeneszerzők életét, fontosabb műveiket, stb.

Nem csak önmagában az éneklés tudása, képessége tartozik egy alapműveltséghez, hanem a hozzá kapcsolódó elméleti ismeretek, legalábbis nagy vonalakban, a legjelentősebbekről néhány infó szükséges.

2012. ápr. 28. 12:04
 8/23 anonim ***** válasza:
Régebben a zenélés, éneklés mindennapos volt. Nem tudom mely népeknél milyen mértékben, de a magyarban biztosan. A régi paraszti világban az Mp3 lejátszó a citera, a furulya, a tárogató stb. volt. A középosztálybelieknél és az úri népeknél a csembaló, hegedű, zongora. Énekelni meg úr is, paraszt is énekelt. Ma is sokkal szórakoztatóbb (lenne), mint töltögetni lefelé. Az is jó, persze, nem ellene vagyok.
2012. ápr. 28. 12:49
 9/23 anonim válasza:
szerintem hülyeség akit nem érdekel az úgyse csinál semmit órán akit meg igen az majd rajzol másol is.
2012. ápr. 28. 12:49
 10/23 anonim ***** válasza:
Csak is alapműveltség miatt. De gimibe például teljesen értelmetlen szerintem. Nekem szakközépbe csak 9-10. osztályba volt énekünk most 11. be már nincs és nem is lesz. Barátnőm gimis náluk minden évben lesz úgy tudom, de a legtöbb helyen szintén csak 2 évig szokott lenni. Én kibírtam azt az első 2 évet énekkel, nem csináltunk semmit csak átvettük a kottákat a tanár megtanított minket gitározni akit érdekelt mindegyikünknek mutatott 1-2 dologt hogy azért valami haszna legyen az óráknak ha már nem akarunk énekelni, egy kis zene történeti ismeret volt megnéztünk néhány ehhez tartozó filmet és ennyi.
2012. ápr. 28. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!