Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Kategória - Filozófia Mi...

Kategória - Filozófia Mi tulajdonképpen a szeretet? Miképp definiálnátok erre lennék kíváncsi.

Figyelt kérdés
Egyszerűen csak valamiféle érzelem vagy valami által keletkező feszültség?

2012. ápr. 3. 12:55
1 2 3
 11/23 2xSü ***** válasza:

Ez pontosan egy mai szóhasználattal élve ezoterikus kép. Ilyenből kb. 6 * 10^23 különböző egymásnak – és néha önmaguknak is – ellentmondó elmélet van. Attól, hogy te nem hívod ezt ezoterikusnak, attól még az. (Nem tudományos és nem is filozófiai téma.)

Hogy az általad ismert elmélet mit mond erről, arról azt kellene megkérdezni, aki ezt az egész elméletet megalkotta, közreadta vagy ismeri és vallja.

„Már az ősi magyarok azt vallották hogy két lélek van a testben”

Őőő… Én úgy tudom, nem igazán maradtak fent tőlük írásos emlékek (pár rovásíráson kívül). Nem is igazán lehet velük eldumálni a témáról (hacsak nincs időgéped). Ami ránk maradt az a motívumviláguk, ami valóban elég sok szimbolikus dolgot tartalmaz – ezen keresztül nagyon sok bölcsességet magában rejtve –, de ennek az értelmezése azért elég eltérő lehet. Illetve a tárgyi leletekből lehet következtetni a szokásaikra. Esetleg a környező népek írásos emlékein keresztül is lehet képet kapni, bár itt is megkérdőjelezhető, hogy mennyire ismertek minket, mennyire értettek meg minket, illetve hogy mennyire ferdítették el nem teljesen jó szándékkal azt, amit rólunk tudtak.

A szimbólumok értelmezése is kérdéses. Kérdés, hogy mennyire értjük meg valójában ezeket a szimbólumokat. Az meg külön érdekes kérdés, hogy lehet-e, szabad-e konkrétnak értelmezni azt, ami szimbolikus módon lett kifejezve.

Tehát ez a „Már az ősi magyarok is azt vallották” nagyon jó kis szlogen arra, hogy valami hitelt adjunk annak, amit el akarunk adni, de érdemes minden ilyen esetben visszakérdezni: „Elnézést, mire alapozza azt, hogy már az ősi magyarok is vallották? Honnan derül ez ki? Honnan tudjuk, mit vallottak az ősi magyarok?”

* * *

Az ezoterikus elméletekben nagyon sokszor hivatkoznak ilyen fogalmakra, hogy energia, dimenzió, sík, sugárzás, stb… Ez elég tudományosan hangzik. Viszont csak hangzik. Persze van ezeknek a fogalmaknak hétköznapi értelmezésük is, ami kicsivel tágabb, de ilyen esetben mindig összemosódik a kettő. Lásd pl. aurafotózás. Ha az aura létezését kell bizonyítani, akkor rögtön jön az az álláspont, hogy ez nem egy anyagi jellegű energia, nem mérhető tudományos módon. Viszont van egy szerkezetünk, amivel le tudjuk fotózni, magyarán le tudjuk mérni. No akkor mos melyik? Vagy anyagi, fizikai értelemben használom ezt a fogalmat, viszont ekkor tudományos szempontból vizsgálható a kérdés, hiszen mérhető, érzékelhető dologról van szó. Ha meg nem mérhető, érzékelhet – akár áttételesen is –, akkor meg itt egy szimbolikus dologról van szó, aminél nem a leírás a lényeg, hanem az, amire ez a leírás rá akar világítani, az a tanulság a lényeg, amit le tudsz vonni a szimbolikus dologból. A dolog igazságtartalma nem vizsgálható, de nem is különösebben lényeges.

Te egy fizikailag nem mérhető dolognak keresed a fizikai helyét. Ez szerintem – már elnézést –, de elég erős félreértése valaminek. (Lásd a szentlélek hasonlatot.)

2012. ápr. 18. 09:15
 12/23 anonim ***** válasza:
Szeretet ok az élni akarásnak :) hol alakulhat ki? a lelkedben:) a lelki érzelmeid az agyadban érezhető együtt érzés, megértés,esetleg tisztelet adása :) a szeretet tág fogalom,de a lényege ugyan az,ha szeretsz valamit,esetleg élőlényt valakit :) vagy háziállatodat, az jó neked, és akkor igazán jó ez a szeretet, ha úgy tudsz szeretni, hogy vissza is tudd kapni, anélkül, hogy vissza kérnéd! :)
2012. ápr. 18. 18:17
 13/23 anonim ***** válasza:
Egy szóval, a szeretet, egy rezgés, azért kapcsolódik az ember agya egy hullámhosszra, pl:. esetekben, férfi,és nő között, mert szeretik egymást. A belső agy rezgést küld,melyet, a másik fél megérez, más néven, megérzésnek is hívjuk, ez lehet akár a szeretet is :)
2012. ápr. 18. 18:23
 14/23 A kérdező kommentje:

2xSü a 12./ beiró már kezdte megközelíteni az igazságot.

A szeretet, feszültség, egy olyan érzelmi szükség, amelyre Nekem van szükségem -- Szeretlek-- függetlenül attól hogy Te akarod vagy se.

Szeretlek pedig meg sem érdemelnéd-- haragszom rád, olykor gyűlöllek is, s még szeretlek, mert az érzelmem bele vésődött a lelkembe, mint feszültség-- ott van és örökre ott is marad.

Ez a legintenzívebben született szeretet érzés tulajdonsága.

Nem EZO-- mert a tudomány mind két lélek energia szálrendszert ismeri. Az egyiket méricskéli a másikat szurkálgatja-- csak még nem jött rá arra, mi köze van egymáshoz, miképp hat az egyik a másikra. --

Mind kettő az agyban keletkezik majd onnan ágazik ki a testbe és végül behálózzák a bőr felszínét.

S mivel mind kettő energia hálózat és ebből az egyik vezeték nélküli így feszültsége kisugárzik, érzékel, majd befordul a testbe a csatornákon és átadja az információt a gondolatokat és keletkezett feszültségét a vezetékben futó energia rendszernek = elektrokémiai reakció--- futás az agyba leadni az infót+ hozzá tenni a látott képi adatokhoz és memória válik belőle a másikon ott marad egy életre a feszültség hullám mint érzelmi feszültséggel színezett gondolat.

Az most egy más tészta, hogy akiért fellángoltam az szintén szeret-e-- ugyan ilyen érzelmeket ébresztettem benne is? - vagy közömbös maradt- akkor csak sóvárogni fogok és az életben nem felejti el az ember-- valamiért előbukkan mindig.

Hasonló érzelmet érezhet egy szülő is a gyermeke iránt még akkor is ha az közönséges gyilkos. -- képtelen kitörölni az érzelmeit, mert beleégett a lelkébe amikor még kicsi gyermeke volt.

Ha mindig az EZO sokra kattansz akkor nem tanulhatsz olyasmit mint amit most írtam nektek-- ezt sehol nem olvashatod-- valami hasonlót egyes emberek megéreznek ráéreznek de az még nem megtapasztalása ezeknek az energiáknak.

Nem kell misztifikálni és nem kell mindjárt a Gangeszi gurukig futni. Elég a neurológia és a kínai akupunktúra.

Igaz van benne olyan rész amit az öreg kínai nem jól értelmezett-- de végső soron érzékelte azokat a mágneses szálakat-- ahhoz képes hogy idestova 5 ezer évvel ezelőtt élt bizony nagyon szépen elkezdte ezt a gyógyászati elméletet.

2012. ápr. 19. 02:28
 15/23 A kérdező kommentje:

Igaz hogy csak pár rovás írásos emlékünk maradt-- mert az a drága jó első királyunk mindent megsemmisített, csak hogy benyalhassa magát a pápának-na mindegy-- még is fent maradtak emlékek titokban, ami mesélve megmaradt végül lejegyezte egy anonim.

A régi hit világban két lelke volt az életnek-- valamelyik sámánjuk érzékelhette.

a leginkább a férfiaknál érzékelni a kettősséget. A nőknél már nehezebb.

A test energia erősebb a férfiaknál de épp így erős a másik lélek szál is s mivel az vezeték nélkül hálózza be a bőrt kívül így, mind kettőt érezni a csupasz energia szálakat is, és a közte levő bóridegeinek és a sejteknek kisugárzását is.

A férfi erős pozitív testtöltésű főleg azt érezni, ha alkoholt fogyasztanak akkor már égető az elektromosságuk erőssége.-- ezért is árt a sok alkohol kiégnek az erős töltéstől a neuronok.

Ez egyébként nem csak csodálatos de fantasztikus is-- nem gondoltad volna hogy ha valaki ismét vonzza a tekintetedet az azért van egy részt, mert vagy megfogott" a kisugárzása, -- vagy épp idegesítő taszít a kisugárzása?

a nők gyenge testtöltésű és lágyabb a mágnesességük is

2012. ápr. 19. 02:48
 16/23 A kérdező kommentje:

2xSü irod--Attól, hogy te nem hívod ezt ezoterikusnak, attól még az. (Nem tudományos és nem is filozófiai téma.)

Az hogy mit hordanak össze az EZO-sok vagy a vallások nem érdekel-- összelopkodott sok okoskodó marhaság.

Amit én írok és filozófiaként hoztam fel, annak az az oka hogy a lélek fogalmat, i.e. Platon filozófiájában meghatározta-- mint mozgást teremtőt

A filozófiának épp az a szerepe többek között, hogy megfejtse és meghatározza a dolgokat-- mint az élet mozgató rugóját, az életet, a létezést a teremtés és bizonyos értelemben még Isten fogalmát is. Az is igaz hogy mindig befolyásolta a saját kora, hitvilága ebben a témában.

Igaz ami igaz én nem vagyok filozófus, csak egy volt könyvelő, majd intenzív nővér,mert ez a téma érdekelt, miért élünk, mitől élünk, mi által gondolkodunk mi által vannak érzelmeink stb. S amit nem tudtam elfogadni soha, --miért szeretünk valakit akkor is, ha nem érdemli meg? mi hozza létre a pszichés betegségeket? miért kell meghalnunk?

S ehhez adva volt kettő absztrakt képességem és a makacs kiváncsiságom

2012. ápr. 25. 00:17
 17/23 2xSü ***** válasza:
A gond az, hogy az hogy teljesen összemosol és összekeversz tudományos és filozófiai fogalmakat és ahogy látom a történelmet is sajátosan értelmezed. Gondolkodtam rajta, hogy válaszoljak-e, vegyem-e a fáradtságot, hogy megpróbáljam kifésülni az általad összegubancolt szálakat, de úgy éreztem nem biztos, hogy lenne értelme. De úgy látom vársz valamiféle választ, reflektálást, így megpróbálom leírni azt, ahogyan én látom ezt a kérdéskört és az utolsó hozzászólásaidat. De nem most. Talán majd délután.
2012. ápr. 25. 08:00
 18/23 A kérdező kommentje:

Tudod 2xSü azt kifogásolod, hogy

"A gond az, hogy az hogy teljesen összemosol és összekeversz tudományos és filozófiai fogalmakat és ahogy látom a történelmet is sajátosan értelmezed."

A filozófia egy fajta transzcendens gondolkodás, az a feladata hogy meghatározzon bizonyos dolgokat- Az most lényegtelen hogy a meghatározása igaz vagy se. Tehát az egyik nagyon régi filozófusunk Platón volt, -- az Ő személyisége valóban történelem mint irtad--

mindentől függetlenül ő határozta meg a LELKET, mint fogalmat először, és úgy határozta meg, hogy az élet MOZGATÓJA. A fogalom azóta is fennmaradt és elevenebb mint valaha.

Tehát amikor számtalan könyvet végig kutattam könyvtárakból kihozva annak idején s az jó régen volt, úgy kb 45 évvel ezelőtt, akkor úgy döntöttem, hogy a végéra járok, felálltam a könyvelésből, elmentem a klinikára dolgozni, ismét leültem tanulni, majd általános és intenzív nővérként levizsgáztam és vagy egy jó évtizedet a neurológián osztályon és intenzíven dolgoztam.

Vagy is azt lehet mondani hogy mind azt amit olvastam az ókori írásoktól kezdve keleti, kínait szóval még vallásokat, filozófusok írásait is, NEM ÖSSZEKEVERTEM A tudományossal, hanem ÖSSZEVETETTEM. Majd a képességeimet használva alkalmaztam-- komából hoztam vissza több éve bénákat állítottam lábra--hazasétáltak. gyógyítottam ekcémát és elmulasztottam számtalan betegséget, megéreztem a gyulladást, a rákot a koponyán belüli tályogot is, az agyhalott fájdalmát-- mert nem volt jó neki a bekötött vér-- az orvos majd kiesett a nadrágjából amikor szóltam; fájdalmai vannak a betegnek a vér nem jó le kellene állítani és ellenőrizni ismét--

Amikor azt meséltem hogy a lélek szálakon születik az érzelmi feszültség és gondolattal egyszerre, azt én érzékelni voltam képes.Azokat a szálakat az ókori öreg kínai találta meg és annak alapján dolgozták ki hozzá hasonló képességű segítők a klinikai akupunktúra alapját.

Az agyhalott komás azért él még, mert a a kisagy és a már meglévő mágneses szálak még jelen vannak. Tehát nem képes reagálni, félig halott, de ha "magánál van" hall, érti a beszédet és fájdalmai is lehetnek.

A másik típus aki szintén soha nem térhet vissza amikor az agy működés lassan de jelen van-- még is komában van mert a lélek szálait elvesztette egy hirtelen halál állapotában balesetnél, műtét közben-- hiába ébresztették újra--- a LÉLEK már eltávozott,- VISSZATÉRT A TEREMTŐ ENERGIÁHOZ A FÖLD SZÍVÉBE.

Igazolni kellett volna jól tudom, de nem olyan világban éltünk hogy bármit is elmondhattam volna amíg lehetett. A képességeim a régi időben, többet jelentettek volna mint manapság a műholdas leskelődés. Már pedig semmi kedvem nem volt a politika eszközévé válni.

Tulajdonképpen bármit tettem, csak a kováncsiság, az élvezet hajtott-- később váltam csak emberekért aggódóvá. Mert előtte nem szerettem se az embereket se a világot-- számomra csak egy díszlet volt minden mind addig, amíg az első gyerekem meg nem született... s csak utána kezdtem elviselni hogy mások is léteznek a világon és utána kezdtem lázadni is-- addig csak voltam, addig csak élveztem azt a VÉGTELEN SZABADSÁGOT, amit a kilépésekkel nyertem gyermekkoromtól kezdve miképp? valamiképp... fogalmam sincs.

De ehhez hogy érteni tudjam hogy mi a csudát élek át, miért érzem másképp a világot az embereket-- ami finoman szólva is idegesített és eltávolított mindenkitől-- bizony sok mindent átkellet tanulmányoznom vagy épp megtanulnom és gyakorlatban használni--tehát nem én neveztem el én csak használtam egy ismert fogalmat LÉLEK ENERGIA

A testből való kilépésemet pedig 1991 tavaszán abba hagytam--- mert már "túl messzire mentem" a kíváncsiságommal.

2012. ápr. 26. 17:21
 19/23 A kérdező kommentje:

Tudjátok már óvodás koromban voltak különös képességeim, de a szüleim igyekeztek elnyomni nálam megrémültek, mindig azt mondták soha ne beszélj róla mások előtt, legyen a mi titkunk, mert ha kiderül, elvihetnek tőlünk téged.

Arra nem emlékszem hogy kiléptem volna a lélekkel, csak megérzéseim voltak-- furák és mindig meg is történt.

Aztán 8 éves koromban úgy hozta a sors, hogy intézetbe kerültem. Borzasztó volt a háború után. éjszakákat sírtam Anyám után.. aztán egy este annyira vágyódtam-- hogy miképp hogy nem emlékszem-- de ott álltam az ágya mellett.

S ezt játszottam éveken keresztül. Aztán abba hagytam de különös módon magától megismétlődött, felriadtam álmomból a köhögésére a fuldoklására és már ott is voltam... s ez igy ment éveken keresztül felriadtam oda-zúgtam, majd visszatért3em és reggel már utaztam is hozzá-- még azt is tudtam hol fekszik melyik szanatóriumba, vagy melyik kórházban-- pedig senki nem értesített.

Ha bárkit megismertem és megkedveltem-- annak bármilyen baja fájdalma volt én megéreztem attól kezdve-- szóval nem igen akartam ismerkedni, megkedvelni senkit se épp ez miatt. Az évek múlásával, ez sokkal rosszabb lett, már nem számított kedvelem vagy se, elég volt haragudnom összevesznem valakivel, amikor beteg lett vagy fájdalmai voltak, nappal a neve jutott eszembe idegesítőn, kénytelen voltam biztonságos fekhelyet nézni magamnak... éjjel felébredtem és ha akartam ha nem akartam, már ott is voltam.

A klinikai munkám miatt a sok kedves ember akikért aggódtam, - már pokollá tette ez a képességem a privát életem-- Bár meg kell mondjam, sokkal kevesebb alvásra volt szükségem. Állandóan éjszaka dolgoztam a klinikán, ugyan akkor mellette nappal is vállaltam munkát, és építkeztem is, és két gyerekem is volt, ha nagyon fáradt voltam akkor elég volt kilépnem--elzúgni a világ másik felébe és vissza-- és mintha órákig pihent volna a testem,, pedig össz-vissz csak 10 percig tartott....!

A test és az idegrendszer a gondolatok és lélek nélkül a legtökéletesebben pihente ki magát. Ilyenkor elég volt 2-3 óra valódi alvás.

2012. ápr. 26. 17:50
 20/23 2xSü ***** válasza:
(Nem tűntem el, csak nincs annyi időm és energiám, hogy válaszoljak. Addig is egy rövid gondolat: Egészen más dolog, hogy mi az, amit megtapasztalsz, ha valóban átéled azokat a dolgokat, amiket leírtál, és egészen más az, hogy ezt hogyan próbálod magyarázni, hogyan formálod szavakban. Az előzővel nem tisztem vitázni, nem is szeretnék. A másodikkal viszont annál több gondom van. Lehet, hogy csak azért, mert rosszul használod meg az általad tapasztaltakat, rossz fogalmakat használsz rájuk. Erre viszont már úgy érzem, hogy kell, hogy válaszoljak majd.)
2012. ápr. 26. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!