A német nyelvben mikor használjuk a haben és mikor a sein igét? Van rá valamilyen praktikus tanács hogy lehet megjegyezni, vagy be kell magolni? Kérek példákat is.
Kedves utolsó válaszoló! Elnézésedet kérem, valóban igazad van.
Nem szoktam ilyeneket írni, csak úgy láttam, hogy senki sem a kérdésre válaszolt.
Amikor elküldtem, akkor vettem észre, hogy a te válaszod a múlt időre vonatkozott.
Ma megnéztem, mert nem hagyott nyugodtan, hogy valakit akaratlanul is megsértettem /gondolok itt rád, aki válaszoltál/.
Örülök, hogy lehetőséget adtál rá, hogy elnézésedet kérjem.
Üdv: Ági
Én vagyok Ági. Az utolsó válaszoló enge játszott el, csak azt nem tudom, hogy miért...xD NA mind1. Csak leírtam azt a kérdezőnek, ahogy én tanultam. Nem értem, hogy miért baj.
Ági
Ma 13.18 Válaszíró 72 %
Kedves Ági!
Ez az elmarasztalás nem neked szólt, hanem nekem, aki szintén Ági vagyok.
Én írtam azt, hogy senki nem a kérdésre válaszol.
86 %-os vagyok.
Üdv: Ági
Én mindig így írom alá, te pedig név nélkül küldted el a válaszodat.
Ezért nem is szólhatott neked.
ha már veszekedtek, veszekedjetek azon is, hogy a legelső válasz második felében is leírtam már a PERFEKT múlt képzését.
az első felét a válaszomnak pedig azért írtam, mert a kérdésben nem láttam, hogy most a múlt időre kíváncsi-e vagy magára az igék használatára.
nálunk is volt a csoportban olyan aki keverte a sein és a haben jelentését és rosszul használta még a múlt idők előtt. nekik i el kellett magyarázni a tanárnak még1x.
Jót nevettem Laci válaszán, és igaza van, tényleg.
Milyen érdekes, hogy mindketten magunkra vettük.
Remélem a kérdező azért már megértette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!