Miért kötnek érettségihez egyes szakmákat?
hallottál már olyanról h általános intelligencia?
azért ha megkérdezi 1* a gyereked h mikor volt a római birodalom bukésa,kalandozó magyarok,árpád ház stb akkor ne állj ott böszmén...
ettől még lehetsz jó szakember...
én informatikus voltam miért tanultam emelt óraszámban fizikát és később érettségiztem is belőle...nem lettem tőle több nem is szerettem,de adott ezen a területen 1 kis pluszt...
Menj el egy építkezésre és ismerkedj össze az ott dolgozó emberekkel.
Legtöbbjük olyan buta, ostoba és sötét, hogy beszélni alig tud, nem hogy esetleg helyesen írni, kiszámolni valamit, vagy ismerni a történelmét.
Szerintem pont, hogy ennél sokkal magasabb szintet kéne elvárni, mert az ókori rendkívül kiterjedt műveltségtől és széles látókörtől eljutottunk odáig, hogy ma már ciki tanulni, ciki bármit is tudni, és aki nem egy bunkó, piáló, füvező paraszt, azt kinézi a társadalom.
Régebben egyrészt sokkal magasabb szintű volt az oktatás, másrészt nem volt ciki tanulni, harmadrészt nem csak melegedni jártak be a fiatalok.
Ilyen szempontból tényleg teljesen mindegy, hogy 4 év vagy 4 hónap...
A sok különböző tantárgy tanulásában elvileg nem a lexikális tudás a legfontosabb, hanem az hogy járatni kell az agyat. A megfelelően felfejlesztett fiatalkori mentális képességek kitolják az öregkori leépülés kezdetének idejét.
Egyszerűbben minél többet kínoznak a suliban annál később leszünk szenilis vénemberek.
Mert ész is kell hozzá :)
A szakmaválasztás érettségi utánra való ösztökélése előnyös, mivel szélesebb lesz a látóköröd, jobban tudsz dönteni.
Annak idején a iparban a különböző műszerészeket képezték így. Akkor már nem tanulták, csak a szigorúan vett szakmai tantárgyakat heti egy napon. A tízosztályos oktatást ami a legelőnyösebb, egyenlőre még nem vezették be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!