Elképzelhető hogy valamikor lehetséges lesz az időutazás?
Figyelt kérdés
Egyszer valahol olvastam,már nem emlékszem hol,hogy valami tudóscsoportnak állítólag már sikerült pár másodperccel visszamenni az időben.Ebből mi igaz? Nem tudjátok hogy folynak-e ezzel kapcsolatban kutatások,és ha igen hogy állnak?2011. dec. 17. 20:54
11/13 anonim válasza:
Én sajnos csak az "ismeretterjesztő hülyeséggel" találkoztam eddig, de szívesen tanulok. Ezért lenne jó, ha elmagyaráznád. Pláne ha EZT tanulod! De valami rémlik az idő és a sebesség összefüggéséről, hogy amíg a fénysebesség véges, és átléphetetlen határ (és tényleg semmitérő a tudományos-ismeretterjesztés ha nem az), addig semmi sem mozoghat visszafelé az időben.
Az ikerparadoxont a korábbi válaszokban használták, és mivel egyesek nem merik vállalni a nevüket, nem tudhattam, hogy nem ugyanaz írta-e a válaszokat!
12/13 anonim válasza:
Nem tudom milyen részletesek a mai ismeretterjesztők, de gyanítom hogy a néző nem sajátítja el minden részletével együtt hogy mi az a kontravariáns négyes tenzor, a négyesvektorok, Weil tenzor, vagy a Friedmann-Robertson-Walker metrika, amik nagyon alap dolgok ebben a témában, ezek, és még nagyon sok véges dolog ismerete nélkül ez nem megérthető. ergó, én mindig nevetek az ilyen kérdéseken és a válaszolókon is, amikor valaki olyan nagy mellénnyel beszél ilyen dolgokról, mert "jajj hát a hawking azt mondta a ngc-n"
13/13 anonim válasza:
A tudósok felfedeztek egy atomot mely gyorsabb a fénynél.Az atom időutazó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!