Elképzelhető hogy valamikor lehetséges lesz az időutazás?
Az Einsteni fizika alapelvei szerint lehetetlen, csak a sci-fi kategóriában!
De …!!
Ha valóban találtak részecsét, aminek a sebessége 300006km/s (a vita még most is folyik),akkor az Einsteni fizikának annyi, és akkor minden lehetséges, még az időutazás is! !
Szerintem nem. Ha létezne időutazás, akkor már biztosan visszautaztak volna a mostani korunkba is, ezért tudnánk róla.
Alátámasztani nem tudom, ez csak a magánvéleményem.
Erősen attól függ, hogy mi valóban az idő.
Ha ugyanolyan dimenzió, mint a számunkra érzékelhető 3, akkor minden bizonnyal van rá esély.
Ez esetben az "idő" csupán annyi, hogy lendületünknél fogva sodródunk ellenállás nélkül egy adott irányba, ami ha így van, akkor minden bizonnyal eme irányon változtatni is lehet. Bár ez felveti azt a tényt, hogy nincs olyan, hogy önálló gondolat, hiszen eleve el van rendelve minden (amiben van esély, hiszen minden mindennel összefügg, ügyebár :) ).
Amúgy nem sikerült az időben egyetlen másodpercet sem visszamenni. Maximum úgy, hogy az időt torzítja a gravitáció, és a sebesség, így ha gyorsabban mozogsz, akkor "kihagysz" némi időt (a külső megfigyelő szemszögéből, persze).
Ha az időutazást valamikor a jövőben feltalálnák, az azt jelentené, hogy mindig is létezett.
De az időutazás jelenleg nem létezik, tehát nem fogják feltalálni a jövőben sem (hiszen ez esetben már létezne).
DE a fénysebesség közeli sebességgel mozgó dolgok esetében létezik az idődilatáció mint jelenség, de ez nem időutazás, mivel az idő csak belassul, és nem fordul meg a "folyásiránya".
Tisztelt 00.55:
Inkább nem fejtenéd ki Te, hogy hol ad lehetőséget az időutazásra? Az ikerparadoxont ne sorold ide, mert az nem időutazás, hanem csak az idő természetének kijátszása! Hol van az elméletben olyan anyag, ami visszafele tudna menni az időben? Sajnos csak ezt fogadom el időutazásnak!
Te állítottad hogy lehetetlenné teszi, ne szegezd rám vissza a saját kérdésemet. én tanulom egyetemen, de nagyon kíváncsi vagyok hogy ezt mire alapozva mondtad, hallgatlak :)
és ne paradoxonozzál meg beszélj összevissza, azt hagyjuk meg a bölcsészeknek légyszíves. azt mondtad a fizikája nem engedi meg, akkor azt mond és ne a paradoxonos sületlenségeket amiket az "ismeretterjesztők" súlykolnak a tudatlan emberek fejébe. bár azért a tudatlan erős szó mert nem túl trivi a téma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!