Hogy sikerült nektek a biológia vagy/és kémia (emelt) érettségitek %-ban?
Hát én még most is elgondolkodom rajta, hogy is sikerült:D Szerettem a biológiát, érdekelt, jó voltam belőle. És ami érdekli az embert, az könnyen ráragad. Jártam fakra meg sokat olvastam. Maximum a témazárókra tanultam külön.
Meg OKTV előtt (amiből persze a második fordulóba se jutottam be:D) próbáltam kicsit tanulgatni a könyvet. De az is inkább ilyen nagyon alapos olvasgatás volt.
Szóval azért úgy a 4 év biosztanulás alatt rámragadtak a dolgok, mert nem az utolsó pillanatban találtam ki, hogy biológiával akarok foglalkozni, hanem már gimi elsőben tudtam, hogy az érdekel.
Szóbelire meg előtte 2 hetet talán. Bár már nem igen emlékszem, rég volt:) (2009-ben:D).
Igazság szerint az én sztorim ott kezdődött, hogy hetedikben, amikor bejött a kémia, még csak tömegszázalékokat számoltunk, és kérdezte a tanár, hogy ki akar szakköre jönni, és pedig gondoltam, hogy mivel az órán is mentek a dolgok, elmegyek szakkörre. Neveztünk versenyre is, ami elég jól sikerült, és meghozta a kedvem a kémiához. Volt sikerélmény, szóval mindenképp pozitív volt a visszajelzés. 4 éven keresztül jártam szakkörre és versenyre, és ragadtak rám a dolgok. Az osztálytársaimnak is folyton én magyaráztam el az anyagot, ha elvesztek tanórán. Szóval több helyről rögzült a tananyag. Középszintű érettségire semmit nem tanultam külön, emelt szintre pedig 1-2-szer átolvastam a tankönyv azon részeit, amikről tudtam, hogy nem megy annyira (vannak bizonyos részek, amiket minden versenyre/vizsgára újratanulok, pl. nitrogéntartalmú heterociklusok, műanyagok).
Nem tudom, hogy ez mennyiben segít, de valószínűleg a diákok 95%-a nem így megy el emelt szinten érettségizni. :)
Utolsó: Nem tudom feltűnt-e (gondolom nem....,), hogy a válaszokat 2011-ben írták.
Másrészt meg annyira azért nem nehezednek az érettségik. Van, hogy kicsit könnyebb, van, hogy kicsit nehezebb, de olyan hatalmas különbség nincsen.
Csak mindenki a sajátját érzi a legnehezebbnek.
Harmadrészt meg k.vára mindegy, hogy 2009-ben szerinted könnyű volt-e vagy sem, ugyanis az idei jelentkezőkkel kell versenyezned, nem a 2009-esekkel.
Megnyugtatlak, hogy már igen régóta az egyetemen csücsülök, így a szerinted "könnyen szerzett" érettségimmel véletlen sem fogom pont előled elvenni a helyet.
Ha annyira nehéz volt az érettségi, és mindenkinek szar lett, akkor a ponthatárok is lejjebb fognak menni. Ergo halálosan feleslegesen rinyálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!