Szerintetek az időutazás mikorra lesz kivitelezhető már ha az lesz valaha?
A múltba utazás azért sem jöhetne létre, mert ami megtörtént azt már nem lehetne visszhozni...
Hozok egy elég "morbid" példát. Visszamész a múltba, ahol egy embert megölsz. Akkor mi lesz a megölt emberrel? A jelenben egyszer csak összeesik és meghal?
Te nem vagy normális!!! Honnan veszed ilyen biztosra, hogy a múltba vissza lehet menni?
Tegyük fel, hogy visszmegyek most a múltba és "megmentem" Zámbó Jimmy-t. Akkor a jelenben most mi lenne? Felkelne a sírjából? Térj már észhez képtelenség!!! Nekem ez a véleményem.
"ki veszi biztosra? :) épp azt mondtam hogy nem lehet megállapítani a mostani fizikai törvényekből hogy megtiltjáke a visszafeléutat vagy nem"
Egy 60%os egyen mindenesetre ilyesmikkel hulyitette itt a nepet:
"időutazásról még nem tanultam. de van rá több elmélet, bizarrabbnál bizarrabbak. és van amelyik rendesen, számolással be van bizonyítva hogy működik csak kivitelezhetetlen"
(mindenesetre rejtelyes, honnan tudja, hogy szamolassal be van bizonyitva, ha egyszer nem tanult rola :-)
"a fizikai törvényeink megengedik az időben előreutazát, és NEM tiltják a visszafele utazást"
Nem arról van szó, hogy a fizika törvényei nem tiltják, hanem arról, hogy a fizikai modelleknek vannak olyan matematikai megoldásai, amelyek elvileg visszafelé utazást jelentenek. De ez nem azt jelenti, hogy a fizika meg is engedi, mert a fizika csak olyasmit engedhet meg, ami nem ütközik a józan észbe és logikába.
Nagyon sok egyszerű fizikai feladat van, amit másodfokú egyenlettel lehet megoldani. Ott is két eredmény jön ki, de az egyiket általában ésszerűtlenség miatt elvetjük. (pl. negatív mozgási energia jön ki). Pedig ott is döngethetnénk a mellünket, hogy "de hát a fizika törvényei megengedik"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!