Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Segitséget kérek! Normális,...

Segitséget kérek! Normális, ha a l2 éves lányunokámnak nem tudom megtanitani a hagyományos órát? Nem ismeri az órát.

Figyelt kérdés
2011. nov. 29. 14:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Először tanulja csak a kismutatót. Nehéz egyszerre két dologra figyelnie még neki. Vegyél neki egy forgatható játékórát, és játsszatok.
2011. nov. 30. 03:23
 12/19 anonim válasza:

Én sem értettem meg amikor általános iskolásként tanultuk, meg a szüleim magyarázták,csak sokkal később. Egyszer csak leesett a tantusz, magamtól.

Sztem nem gond, ha 12évesen még nem tudja.

2011. dec. 3. 18:23
 13/19 anonim ***** válasza:
Mit nem tud? a működését, vagy megállapítani az időt a mutatók állásából? Egyáltalán tudja, mi köze az órának a perchez és másodperchez?
2011. dec. 3. 19:10
 14/19 A kérdező kommentje:
egyáltalán nem érti a működését.
2011. dec. 4. 11:55
 15/19 anonim ***** válasza:

Mondom: kismutató. A játékórákon lehet függetlenül mozgatni a mutatókat.

Először csak a kismutatót mozgasd és mutasd neki: egy óra, két óra, három óra... ha ezeket már jól tudja, akkor a fél órákat, és csak utána a többit és a nagymutatót.

2011. dec. 4. 12:58
 16/19 anonim ***** válasza:

"Mit nem tud? a működését, vagy megállapítani az időt a mutatók állásából?"

"egyáltalán nem érti a működését."

Ebből a válaszból megint nem derült ki, hogy mit nem ért, de feltételezem, hogy nem tudja megállapítani a mutatók alapján, hogy mennyi az idő.

Magát az időt gondolom érti. Vegyél elő egy nagy ébresztőórát, mutatósat. Állítsd be pl. 10 órára. Kezd el tekerni hátul a nagymutatót, és mond neki, hogy most ez 10:15, 10:30, 10:45, és 11 óra. Így tellik el négyszer negyed óra, vagyis egy óra. Ha a nagymutatót érti, hogy egy óra alatt megy körbe, akkor most még egyszer, és most a kismutatót mutatsd neki, hogy egy óra alatt egyik számtól a másikig megy. Ha nem telt el egy óra, akkor a két szám között van valahol. Stb.

Azt remélem érti, mi az hogy például: fél kettő. Ha nem, akkor mond neki, hogy az csak félig kettő, tehát nem egészen. Az idő egyre több lesz, mint egy pohár víz a csap alatt. Először negyedig van, aztán "fél pohár", "háromnegyed pohár", utána egész. Negyed négy, fél négy, háromnegyed négy, négy. :)

2011. dec. 5. 10:15
 17/19 Silber ***** válasza:

Én emlékszem, nekem mi okozott gondot, amikor kis koromban magyarázták nekem az analóg órát.

Az egész órákat mindíg le tudtam olvasni, de amikor már a percek is bejöttek, akkor belebonyolódtam. Ugyanis nekem eképp magyarázták:

Ha a nagymutató a hármason áll és a kismutató a hatoson, akkor 3 óra 30 perc, azaz fél 4 van.

Nekem a gondot a "hármason áll" okozta, ugyanis akkor már valamelyest tovább haladt. És ezt nem tudtam sokáig megértetni a szüleimmel :)

Lehet neki is ez kavar be, hívd fel rá a figyelmét. Az analóg-digitális párosítás nem rossz ötlet.

2011. dec. 25. 12:49
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszi.A probléma még mindig fennáll.
2011. dec. 25. 14:30
 19/19 anonim ***** válasza:
Írj kicsit többet, mit ért már, és mit nem még. A kismutatót érti, hogy az mutatja az időt? Esetleg tényleg kezd a kismutatóval (bár korábban pont nem ezt írtam, de úgy látszik, az nem jött be, 12-05 10:15), azt talán érti, hogy ha a hármason áll, akkor 3 óra van. Ha a 4-esen, akkor 4 óra. Ha a kettő között, akkor fél 4, mert csak "félig" van négy, nem egészen. A nagymutató meg csak azt mutatja, hogy pontosan hol áll a kismutató a két óra között.
2011. dec. 26. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!