Hogy tudnám a kölyök kutyánkat megtanítani viselkedni a házban?
Van egy 3,5 hónapos kölyök kutyánk. Udvaron van tartva, bélelt kutyaháza van. De amióta ilyen nagyon hideg van kint, nem tudunk vele kint lenni több órát, mert félek, hogy a 21 hónapos kislányom megfázik, egyedül meg nem hagyhatom a házban. Azt találtam ki, hogy esténként beengedjük a kutyust. De olyan borzasztóan viselkedik, hogy fél perc alatt felforgatja a házat. Kint nincs vele gond, szófogadó, nem ugrál, "rendes kutya". De bent elszabadul a pokol. Pedig ő is hiányzik nekünk, nem csak fordítva.
Mit lehet tenni, hogy megtanuljon viselkedni bent is?
Az előző :
Ez nagy hiba.Ha nem elégíted ki a mozgásigényét akkor később agresszívvá is válhat és nem hisze, hogy azt könnyen kezelnéd. Milyen fajta kutyád van?
Nagyon jó tanácsokat írtak az előttem szólók, én még csak annyit fűznék hozzá: tanítsd meg neki a "helyedre" parancsot.
Legyen egy pokróc vagy kosár, ami az övé, ahova félrevonulhat, ha kedve szottyan (vagy ha küldik). Arra ügyelj, hogy ne vonszold oda a helyéhez, hogy "Na, gyere, ez a helyed, fekszik, Buksi, fekszik!!" hanem pl. jutalomfalattal szoktasd hozzá. Kapjon mindig valami kis finomságot, ha odamegy a helyéhez. Később (kb. az 5-10. alkalommal) már csak akkor, ha ráül. Végül, ha lefekszik. Aztán már elég egy simogatás és dicséret.
Miután körbevezetted a házban, a helyére küldheted. Ha elmozdul, küldd vissza (a kéz- és karmozdulatokból elég jól szoktak általában érteni), és ha visszafeküdt, azonnal megint dicsérd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!