Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan kell arra megtanítani...

Hogyan kell arra megtanítani a lovat?

Figyelt kérdés
Nem akarok felelőtlenül belekezdeni a dologba. Nem vagyok kezdő lovas, lovagolok már pár éve, és versenyeztem is még régen. Aztán pénz hiányában abbamaradt a versenyzés. :-( Csak azért mondom, hogy megspóroljuk azt a mondatot, hogy kezdők ne tanítsanak ilyet a lovuknak. Most már csak hobbi szinten lovagolok, de a lovamat így is szeretem tanítgatni. A fekvést, ülést, spanyol lépést simán tudja. Viszont van valami, ami nekem nem világos. Ez pedig az ágaskodás megtanítása. Ötleteim, elképzeléseim vannak, de nem szeretnék felelőtlenül belekezdeni. Olyanokat kérdezek, akik tanították már a lovukat erre.

2011. nov. 28. 20:27
 1/3 anonim ***** válasza:
59%
Nem tudom, hogyan kell lovakat tanítani arra, viszont arra figyelj, hogy CSAK és KIZÁRÓLAG kötőfékben, kantárral ne, így tudja, hogy kötőfékben szabad, viszont lovas alatt, mikor kantár van rajta, nem. És azt is gondold meg, hogy meg akarod-e biztos tanítani, hogy rosszkor is eszébe juthat. Egyébként várd meg az okosabbakat, akik tudnak majd segíteni, és sok sikert:)
2011. nov. 28. 20:37
 2/3 anonim ***** válasza:
87%

először tökéletesnek kell lennie a hátraléptetésnek mind lóról, mind földről, illeteve lovaglásban is el kell érni egy közepes feligazítottságot minimum, hogy minél több súlyt vegyen fel a hátuljával.

földről kezded, egypálcával, mint a vak emberek, "sepregetsz előtte", nem engeded hátralépni, előbb-utóbb meg fogja emelni az elejét, persze ez még nem lesz látványos, de fel kell fognia, hogy ha megemelkedik, akkor békénhagyod. egy napra ennyi bőven elég. fokozatosan egyre többet kell tőle kérni, majd összekötni egy hangsegítséggel, ezután hátról gyakorolni és a hangsegítséget összekötni valamilyen testsúly-csizma-szársegítséggel.

remélem valaki megoszt velünk más módszert is, a fejlődési útnak viszont minden esetben hasonlónak kell lennie

2011. nov. 28. 20:41
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi mindkettőtöknek!
2011. nov. 28. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!