Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek se volt ősrobbanás?

Attila79 kérdése:

Szerintetek se volt ősrobbanás?

Figyelt kérdés
úgyértem semmi értelme,és honnan is tudná bárki is.1 robbanás amúgy is kevés,legyen akármekkora is,nem tud ekkora teret létrehozni,amiben élünk.

2011. nov. 11. 18:57
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
23%
Nos, azt nem tudom megmondani, hogy a térlétrehozás passzol-e, mert nem vagyok szakértő. Laikusként nekem is sántít egy kicsit. Valahogy mindig úgy magyarázzák, hogy volt a semmi, aztán megtörtént az ősrobbanás. De hát ahhoz minimum két anyagnak már léteznie kellet, nem? Persze lehet, hogy csak én nem figyeltem eléggé... Mégis valahogy mindig olyan érzésem van, mikor erről hallok, minthogyha egy középkori mesét hallanék egy gyermek szemszögéből...fura. Ezt a témát boncolgatják a húr-elmélettel és a féreglyukakkal is asszem.
2011. nov. 11. 19:11
 2/23 A kérdező kommentje:
körülbelül egyféleképpen gondolkodunk.rengeteget olvastam ilyen témákban,tudományos műsorokat néztem,de akkor se stimmel sok minden.
2011. nov. 11. 19:14
 3/23 anonim ***** válasza:
0%

Te el tudnád azt képzelni, hogy soha, sehol, semmilyen módon nincs egyáltalán semmi? Nincs világ, nem volt, nem lesz, nincs is lehetőség arra, hogy létrejöjjön, egy bizonyosság van: a semmi, punktum. Ez esetben vajon fogalmak lehetnek-e? Létezés nélkül elképzelhetőek a számok, ideák, vagy elvek?

Azt hiszem, létező világ nélkül is "automatikusan" felbukkan pár fogalom. Valószínűség, esemény, ok, számosság. Ezekből csírázik ki a valóság, aminek egy parányi csücske vagyunk mi is, emberek.

2011. nov. 11. 19:23
 4/23 A kérdező kommentje:
és ez a téridős hülyeség is az agyamra megy.az időt csak mi emberek találtuk ki mint fogalom,és akkor olyat olvasok,hogy valahol nincs is idő.már hogyne lenne!!!!idő mindenhol van,mivel az idő csak egy fogalom,nem megfogható,nem görbíthető,és ha volt 0.nap előtte is volt idő.az idő mindig telt,most is tellik,és örökké fog is.akkor is ha nem lesz semmi.
2011. nov. 11. 19:32
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
inkább hiszek az ősrobbanásban, mint egy Isten teremtette világban. De igazából mi emberek szerintem sohasem fogjuk megtudni az univerzum keletkezésének titkát. A korát, a távoli galaxisok fényéből, az eredetét, és a kezdeteket a tágulás irányának visszavezetéséből próbálják megérteni. Közös pontba mutatnak. Az hogy semmi nem volt, ezt mi nem tudjuk értelmezni, mint ahogy a méreteit sem. Túl nagy lépték. Akár az idő. Mert könnyű megérteni hogy perc, év, stb. De ezek semmik a milliárd fényévhez képest. Rengeteg olyan dolog van amit nem értünk. Ilyen maga a fény is. Az idő pedig valóban telhet többféleképpen, mindez csak nézőpont kérdése. Pl a feketelyukak esete. Sol dolog vsak elméleti, és válasz nélkül marad.
2011. nov. 11. 19:49
 6/23 anonim ***** válasza:
0%
Az sem kizárt, hogy Isten maga a teremtő energia, kedves előző.
2011. nov. 11. 20:07
 7/23 anonim ***** válasza:
90%

Néhányan mit keresnek itt a tudományos rovaton... nem értem.

Kérdező: nálad pl. nagyon komoly személetváltozás kellene, hogy egyáltalán valami halvány fogalmad legyen a témáról.

Ahhoz viszont még nagyon sokat kellene tanulnod, hogy ez egyáltalán elinduljon.

Addig pedig jobb lenne, ha simán csak elhinnéd az okos embereknek, hogy tényleg volt ősrobbanás. Bár az igaz, hogy nem valami hagyományos robbantást kellene elképzelned 100T TNT-vel... tulajdonképpen ez a "robbanás" magának a tér szerkezetének a kialakulása, majd kiterjedése volt. Nem könnyű megérteni, még matematikusnak vagy fizikusnak sem.

2011. nov. 11. 20:16
 8/23 anonim ***** válasza:
Ja. Félművelt hülyék találkahelye.
2011. nov. 11. 20:19
 9/23 A kérdező kommentje:
ez nem félműveltség,csak egy gondolkodásmód,és mint mondtam jártas vagyok a témában,csak nem tudom elhinni ezeket a dolgokat.mint ahogy sok ember hivő,de egy idő után elhagyja hitét,mert igazából arra sincs bizonyíték.
2011. nov. 11. 20:44
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Én is az ősrobbanásra esküszöm, nem akarok megbántani senkit, de milyen Isten az aki hagyja azt ami itt folyik a Földön? Az lenne az emberi lét értelme, hogy tapossuk egymást lefelé és vegyünk el amit csak tudunk, mert ez van most, és Isten nagyívbe lesz@rja az egészet.

A tudomány és a technológia vitte előre az emberiséget a hátán, míg az egyházak nagy vasmacskát kötöttek rá, hogy minél nehezebben haladjon.

Engem speciel meggyőzött az ősrobbanás elmélet. Az idő meg nem ugyanúgy telik mindenhol. A GPS műholdakban van egy nagyon pontos óra. A normál földi időhöz képest lassabban jár, mert akkora sebességnél már ezredmásotpercekben mérhető az idő torzulása (elnézést ha rossz szót használtam). Ez jelentéktelennek tűnik, de a helyzetmeghatározáskor ez több 100m esetleg több km tévedést jelentene. Ezek szerint mégsem az ember találta ki az időt.

2011. nov. 11. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!