Szerintetek se volt ősrobbanás?
Te el tudnád azt képzelni, hogy soha, sehol, semmilyen módon nincs egyáltalán semmi? Nincs világ, nem volt, nem lesz, nincs is lehetőség arra, hogy létrejöjjön, egy bizonyosság van: a semmi, punktum. Ez esetben vajon fogalmak lehetnek-e? Létezés nélkül elképzelhetőek a számok, ideák, vagy elvek?
Azt hiszem, létező világ nélkül is "automatikusan" felbukkan pár fogalom. Valószínűség, esemény, ok, számosság. Ezekből csírázik ki a valóság, aminek egy parányi csücske vagyunk mi is, emberek.
Néhányan mit keresnek itt a tudományos rovaton... nem értem.
Kérdező: nálad pl. nagyon komoly személetváltozás kellene, hogy egyáltalán valami halvány fogalmad legyen a témáról.
Ahhoz viszont még nagyon sokat kellene tanulnod, hogy ez egyáltalán elinduljon.
Addig pedig jobb lenne, ha simán csak elhinnéd az okos embereknek, hogy tényleg volt ősrobbanás. Bár az igaz, hogy nem valami hagyományos robbantást kellene elképzelned 100T TNT-vel... tulajdonképpen ez a "robbanás" magának a tér szerkezetének a kialakulása, majd kiterjedése volt. Nem könnyű megérteni, még matematikusnak vagy fizikusnak sem.
Én is az ősrobbanásra esküszöm, nem akarok megbántani senkit, de milyen Isten az aki hagyja azt ami itt folyik a Földön? Az lenne az emberi lét értelme, hogy tapossuk egymást lefelé és vegyünk el amit csak tudunk, mert ez van most, és Isten nagyívbe lesz@rja az egészet.
A tudomány és a technológia vitte előre az emberiséget a hátán, míg az egyházak nagy vasmacskát kötöttek rá, hogy minél nehezebben haladjon.
Engem speciel meggyőzött az ősrobbanás elmélet. Az idő meg nem ugyanúgy telik mindenhol. A GPS műholdakban van egy nagyon pontos óra. A normál földi időhöz képest lassabban jár, mert akkora sebességnél már ezredmásotpercekben mérhető az idő torzulása (elnézést ha rossz szót használtam). Ez jelentéktelennek tűnik, de a helyzetmeghatározáskor ez több 100m esetleg több km tévedést jelentene. Ezek szerint mégsem az ember találta ki az időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!