Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit szólsz ahhoz, hogy tudósok...

Mit szólsz ahhoz, hogy tudósok egy termit nevű robbanóanyagot találtak a 911 romjaiból vett mintákon?

Figyelt kérdés

[link]

A Koppenhágai Egyetem professzora Niels Harrit, a nano-kémia szakértője nano-termitet talált a WTC romjai között.

Egy interjú vele a témában:

http://www.youtube.com/watch?v=8_tf25lx_3o

Ez a hír 2009 áprilisi. Feltenném a költői kérdést, ki hallott róla? Esetleg a 10 éves megemlékezés évfordulója alkalmából? Neeem? Hát biztos becsuktátok a fületek vagy nem figyeltetek...

2011. okt. 4. 11:01
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
63%

A seregben 152-122mm-es tarackágyús tüzérirányzó voltam. Ott volt annak idején használatos a kumulatív páncéltörő lövedék melynek a töltete termit volt. 3-4ezer C-fok feletti a hőhatás, de nem robbanás. Találat esetén egy pillanat alatt átégeti a páncélt és a lövedék végében levő trotil (kb. 20dkg) robban a járműben.

Tehát megfelelő mennyiségű-minőségű termit hatására az acél egy pillanat alatt megolvad.

2011. okt. 4. 13:15
 42/61 anonim válasza:

,,Ez még nem jogosít fel arra, hogy hülye is legyél. Esetleg elolvastad volna a cikket + az interjút meghallgatod/elolvasod, akkor kibökte volna a szemed, hogy AKTÍV TERMITET találtak. Tehát nem az építéskori termitről van szó, hiszen az már nagyon régen nem aktív (érdekes is volna :"

Gondolkozó nem csak remek fizikus, hanem vegyész is, valamint építész, és robbantási szakértő.

Aktív termit...az. Anyámkínja.

2011. okt. 4. 14:27
 43/61 anonim ***** válasza:

"termit hatására az acél egy pillanat alatt megolvad"

Azt áruld el hogy a kövedék sebességéből származó ütést miért hagyod ki?

2011. okt. 4. 14:43
 44/61 anonim ***** válasza:

Az ütésnek nem sok köze van ahhoz, hogy áthatoljon a több centiméteres páncélon. Ugyanis a lövedék eleje üres, amikor ütközik és ez az üres rész lapul össze, addig a termit kb 20 centis lyukat éget a páncélba. Ezen a lyukon a lövedék többi része a páncélon belülre kerül a bennülők nagy örömére. Mindez a másodperc töredéke alatt.

A 60-as években már volt ilyen, akkor most pláne érdekes cuccok lehetnek.

Csak azért írtam mindezt, hogy érzékeltessem a termit működését.

2011. okt. 4. 15:08
 45/61 anonim ***** válasza:
4000 fokot a termit nem érhet el!A töltet pirofóros alumínium és vasoxid annak a csrélődési hőmérséklete nem lehet annyi!Vannak kémiai törvények még a tüzéreknél is!
2011. okt. 4. 15:10
 46/61 anonim ***** válasza:
Acélmagvas lövedék robbanás és hő nélkül is áthatol elég vastag vaslemezen!
2011. okt. 4. 15:13
 47/61 anonim ***** válasza:

Erről beszéltem kedves tüzér irányzó.

És ennek ellenére a kedves vegyész barátunk állítja, hogy termittel nem lehet az acélt átvágni, kedves mérnök barátunk állítja, hogy le kell vésni róla egy betonréteget.

Én néha nem is értem, hogy ma csak idiótáknak adnak már diplomát?

2011. okt. 4. 15:47
 48/61 anonim ***** válasza:

"Azt áruld el hogy a kövedék sebességéből származó ütést miért hagyod ki?"

Azért hagyja ki, mert annak ehhez a folyamathoz sok köze nincsen. Termit nélkül cseszhetnéd az ütésedet, de ütés nélkül is átégne a páncél.

2011. okt. 4. 16:12
 49/61 anonim ***** válasza:

"ma csak idiótáknak adnak már diplomát"

Az a baj hogy én több évtizede bizonyítom a kémiai hozzáértésemet, a te tehetséged meg az idiótázásban merül ki.Honnan veszed hogy a lövedékben vasoxid + Al keverék van és nem más? Ugyanis a termitet be kell gyújtani ahhoz hogy égjen, az se magától se ütéstől nem fog meggyulladni még véletlenül se, de a fehér foszfor az igen!

2011. okt. 4. 16:15
 50/61 anonim válasza:

50-50% a vitatkozók elhajlása. De sokat kell még fejlődnötök, míg az igazságon legalább agyalni is kezdtek (az más kérdés, hogy a végeredmény ugyanaz az "ez hülyeség" lesz, de legalább talán gondolkoztok is egyszer). Bár a TV sokat tesz az ügy ellen...

Amúgy nem mindegy az egész? Mondták már, hogy arabok, rakétával szerelt utasszállítók, vadászgépek, cirkáló rakéták, belső robbantások okozták a tragédiát. Ez azért nem semmi... nekem csak az gyanús, hogyha egy közel akkora gép, mint ami a ház vastagsága, becsapódik, akkor hogy marad benne és nem szakítja át az oldalát, majd lyukat csinálva nem esik ki a másikon? Fura...

2011. okt. 4. 16:27
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!