Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miert nem tudtam mozdulni?

Miert nem tudtam mozdulni?

Figyelt kérdés
Tiz eves koromban tobszor is elofordult, hogy aludtam, vagyis tudatomnal voltam, de a testem folott elvesztettem a kontrolt. Mint ha a sajat testembe lettem volna zarva. Ugy 5 perc mulva mullott el. Mi lehetett ez?
2011. okt. 1. 19:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg alvásparalízis. Keress rá itt a GYIKen, vagy gugliban.
2011. okt. 1. 19:34
 2/5 anonim ***** válasza:

Azért, mert nem ébredtél fel teljesen. Vagyis tudatodnál voltál, érzékelted a külvilágot, de az agyad azon része, amelyik pl. a mozgást és egyebeket vezérelne, még alvási fázisban volt.

Egyszer velem is előfordult pár éve. Beparáztam :-D. Utána rákerestem a neten és onnan az infó.

Az emberek nagy részével előfordul ilyesmi kb. 1x az élete során.

Amúgy ez egy betegség. Van olyan, akivel szinte minden nap van ilyen. Azt kezeltetni kell.

2011. okt. 1. 20:52
 3/5 A kérdező kommentje:
Ez tenyleg nagyon durva!! En is ugy bepanikoltam, hogy estenkent egy ideig feltem elaludni. De csak gyerekkoromban volt. Koszi a valaszokat!
2011. okt. 1. 21:01
 4/5 A kérdező kommentje:

Akkor ha jol ertem, ez valami asztral sikon utazos marhasag?

En inkabb hiszek a tudomanyban. Biztos van ra racionalis magyarazat!

Ja, meg ha tudom iranyitani az almaimat, meg nejha nem tudom megkulonboztetni hogy almodom vagy sem, az is ennek tudhato be?

2011. okt. 1. 21:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Jaj velem is volt, de szerencsére már egy ideje nem. Miután már sokadszor éltem át, rájöttem, hogyan tudom magam felébreszteni belőle. Az a lényeg, hogy egész testedből rázkódni kell, és akkor megtudsz mozdulni. Szörnyű, de mindig is furcsa álmaim voltak, ezért egy idő után meg kellet tanulnom, hogyan irányíthatom őket, ez mára többé kevésbé sikerült is.
2011. okt. 4. 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!