Ha egy lehető legvékonyabb tűt átlövünk egy emberen, meghalna?
Attól függ milyen gyorsan. Ha csak "áthúznánk" rajta, semmi baja nem lenne, a tű max kilyukasztana pár sejtet. Nagyon nagyon nagy sebességnél már előléphet az a hatás, mint a lövedékeknél, hogy a tű tolja maga előtt a roncsolt szövetrészeket, így lényegében nő a mérete és ahogy halad a testben, egyre nagyobb pusztítást végez.
Szóval szerintem sebességfüggő, de ha mondjuk egy puskagolyó sebességével lövünk ki egy hajszál vastagságának tizedrésze méretű tűt, szerintem nem lesz baja az illetőnek.
a legfontosabb kérdés az az hogy MIT lősz át?
Ha a karon a vállát max egy-két hetes sebet ejtesz.
Ha hason elképzelhető át sem furódik, csont és szerv károsítás léphet fel. Ha aorta ahogy az ELSŐ írta garantált a halál!
Szerintem ha a szíven lövik át pl., nem halna meg, mert a lyuk az izmok összehúzódása miatt bezárulna azonnal. Valószínűleg az aortán is.
Pl. ha egy sima lövedék átmegy valakin, a bőrseb nagyon hamar (percek/órák alatt) bezárul, sokszor meg sem található (persze lövedék nagyságú tárgynál a szíven/ereken a lyuk nem zárul be elég gyorsan az életben maradáshoz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!