Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi a véleményed a történelemről?

Mi a véleményed a történelemről?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vok!
2011. szept. 3. 22:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%
Az én történelem tanárom is egy emberi/szakmai hulladék volt, azóta nem tud érdekelni a történelem. Sajnos.
2011. szept. 4. 00:14
 12/18 anonim ***** válasza:
50%
érdekes mert pontosan tudják hogy 500 millió évvel ezelőtt városra pontosan tudják hogy ki harcolt kivel.amikor még azt sem tudták hogy mi az a bot
2011. szept. 4. 00:42
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Én felét se hiszem már el.

A másik meg az hogy a suliban direkt úgy tanítják hogy egyes szakaszokat kivesznek és dátumhoz rendelik. De egybe sose mesélik el. Vagyis csak töredékeket tanítanak és az egészet sose látja át senki. Szerintem a tanárok se.

De állítólag sokat hallottam már hogy olyan emberek állítják hogy sok minden nem stimmel sehogy se ha akkor történt. Logikátlanná és összefüggéstelenné válik az egész. De nem kell ehhez távolra menni. Például a Szlovákoknak nincs történelmük! De csináltak maguknak!

Ez kicsit olyan mint a magyar finn ugor nyelvrokonság. Annyi a rokonság köztünk meg a finnek közt hogy a kommunizmus virágkorába üzleti lehetőségeket látott az ország a finnekkel. Azóta számos kutató megállapította hogy semmi közünk hozzájuk hiszen mi rovátírással írtunk. De van olyan hely ahol még megszokásból mindíg ezt tanítják.

Sok ilyen lehet még..

2011. szept. 4. 01:34
 14/18 anonim ***** válasza:
82%

Általános és közép iskolai "történelem" oktatásban kb. semmi sem történelem, bár sokszor senki sem gondolta úgy vagy éppen sokszor gyártották mint a szlovák történelmet.

Általános és közép iskolában az nem történelem, hanem valami erkölcs, világnézet és vallás óra.

2011. szept. 4. 01:47
 15/18 anonim ***** válasza:
73%
Az, hogy szégyen-gyalázat :s Ha ide jönne egy fejlett idegen faj és kíváncsi lenne a múltunkra, hát én nem lennék büszke.
2011. szept. 4. 05:04
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Olyan mint a numerikus integralas. Probaljuk egyre inkabb meg kozeliteni a megfejtest:)
2011. szept. 4. 10:31
 17/18 anonim ***** válasza:
33%
teljesen felesleges, es nem ertem azokat akik ezt "kutatjak", mivel a munkajuk teljesen felesleges, semmire sem jo. szerencsere nem is kapnak olyan sok penzt
2011. szept. 4. 22:31
 18/18 anonim ***** válasza:
83%
Hát tudod. Aki jól ismeri a múltat, érti a jelent. Viszont aki tudatlan azt pont ugyan azokkal a régi kipróbált trükkökkel verik át, ami jól működött már régen is és amit a tanultak ismernek.
2011. szept. 4. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!