Matek történelemről valaki?
. Ki volt az a matematikus, aki …?
a. … kiemelkedő szerepet játszott Szent István királyunk életében.
b. … szerelmi viszonyba keveredett egy rossz életű nővel. Valaki sértő megjegyzést tett a hölgyre, akit ezért párbajra hívott. A párbaj előtti éjszakán papírra vetette eredményit, amelyek később a matematika egy új ágát alapozták meg. A párbajban halálos sebet kapott; 21 évesen halt meg.
d. … a helyi szokásoknak és szülei akaratának megfelelően 22 éves korában feleségül vett egy 9 éves lányt. Soha nem szerzett diplomát mégis zseniális matematikai felfedezéseket tett. Tehetségét a kor egyik kiemelkedő matematikusa 100-ra értékelte egy 100 fokozatú skálán (míg sajátját csak 25-re).
e. … analízis gyakorlatvezetőm volt az egyetemen. Harmadikas és negyedikes korában is tagja volt a Nemzetközi Matematikai Diákolimpián a magyar csapatnak, és mindkét alkalommal a teljes nemzetközi mezőnyben egyedüliként maximális pontszámot ért el.
f. … tehetségét a legenda szerint már három éves korában megmutatta, mikor fejben kijavított egy hibát, melyet az apja pénzügyi számításait tartalmazó füzetben talált.
A porticulus hungaricusban próbálkozz, böngéssz
b: Évariste Galois
e: azt nem tudhtaom, hogy ki volt a gyak.vezetőd! Plusz szerintem itt pontatlan a feladat: ő lehet: Ciprian Manolescu vagy Eugenia Malinnikova (nézz utánuk:)
f,a: ezt nem tudtam megtalálni
d: Srínivásza Rámánudzsan
ennél azért több információra lenne szükség...
annyit tudok hogy Evariste Galois volt a csajozós akit lelőttek és modern algebrával foglalkozott ha jól tudom.
a másik meg tipp a google alapján.Talán Weisz Ferenc volt.
Szent István matematikusárol meg soha az életben nem hallottam...
áhh csavaros volt, megdolgoztattál
elárulod a megfejtéseket? (már ha ez egy teszt volt)
sverdans
köszi a válaszokat én is rájuk gondoltam de nem voltam benne biztos ,de sztem jók:) Nem sajna nem teszt és is csak tippelek:)
e., Kós Géza
f., csak tipp, de én Neumannra tippelnék, róla keringenek ilyen legendák, hogy milyen fejszámoló kapacitásokkal rendelkezett.
az a) baromi nehéz (vagy csak én vagyok gyenge :D)
róla ötletem sincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!