Lehet fénysebességgel haladni és mehaladni azt?
Figyelt kérdés
El kehet érni vagy meghaladni a 299 792 458 m/s -ot? Utánanéztem és eltérő vélemenyeket találtam.2011. aug. 10. 17:43
21/25 anonim válasza:
Igen lehet,most hallottam a h0rekben hogz egz résyecskegzorsitóban 6km/s-al meghaladta egy részecske a fénysebességet
22/25 anonim válasza:
Elég sokszor hallottuk már, és elég sokszor kiderült már, hogy nem igaz :)
Amúgy, ez a sebesség bőven belefér a mérési hibába, arról nem is beszélve, hogy a téma elégég zavaros... A neutrínókat baromi nehéz érzékelni (hiszen, mint írták is, szinte semmilyen kölcsönhatásba nem lép a normál anyaggal) ők meg kapásból észleltek 16.000-ret, és sikerült ennyire pontosan mérni a sebességet... Érdekes, mindenesetre. Kíváncsian várom az igazolásokat.
23/25 anonim válasza:
Mindezt 750 km-es távolságból... Szóval én is szkeptikusan fogadom a bejelentést :)
24/25 Tislerics Máté válasza:
Pár ezer év múlva? simán! :)
25/25 anonim válasza:
Az első válaszadónak van igaza "Ismereteink szerint nem". Anno az első vasúti próbára azt mondták hogy meg fognak fulladni az utasok! Aztán mégis gyorsulnak a vonatok. Amúgy elkéne már szakadnotok attól a "relativitás elmélet" baromságtól!!! A világ sokkal egyszerűbben működik!!! Igen is lehet fénysebességgel utazni!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!