Az emberiség valaha fel fogja találni a fénysebességgel való utazást?
Jah, szerintem el :)
Különben semmi értelme ugyebár.
És azért nő végtelen nagyra, mert téridő van, nem tér és idő. Összefügg, ugyanaz a kérdés, mint hogy mitől határsebesség a fénysebesség. Mert ugye a fény ugyanúgy fénysebességgel halad ha felé mész, ha távolodsz tőle.
Nem. Az egyetlen gond a fizika. Ugyanakkor van olyan lehetőség is, ami valóban valós, és nem vetted számításba: A fény sebességével nem lehet utazni, mert akkor az "időben utaznánk" ^^, de a fénynél hamarabb is odaérhetünk valamihez, nem kell más, mint meghajlítani a teret.
Képzelj el egy pizzát. A átmérőjének két vége pl a Föld és a Jupiter. Klasszikus értelemben úgy teszed meg ezt az utat, hogy egyenes vonalban haladva eléred, hiszen ez a legrövidebb út.
Most képzeletben hajtsd félbe a pizzát, hogy a két pont egybe essen. "Voálá".
"Képzelj el egy pizzát. A átmérőjének két vége pl a Föld és a Jupiter. Klasszikus értelemben úgy teszed meg ezt az utat, hogy egyenes vonalban haladva eléred, hiszen ez a legrövidebb út.
Most képzeletben hajtsd félbe a pizzát, hogy a két pont egybe essen. "Voálá"."
Én el tudom képzelni a télapót, ahogy a rénszarvasok húzzák a szánkóját. Mégse fog senki soha rénszarvasok által röptetett szánt építeni. Voálá.
nem a végtelenül nagyra növősuly a probléma,hanem az energia amivel eljuttatunk valamit arra sebességre.
még elméletben sincsrá.
bár koncentrált fénysugár segitségével 1mikro gramm tömegű cucot tudnak lebegtetni.(a TV-ben volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!