Kit tud vakon,10 ujjas gépírással írni közülünk?
Tehát rendesen, hogy nem nézel oda!
Kb. a százalékos arányra leszek kíváncsi :)
És ha nem titok, kort és nemet is írhattok!
Hol lehet megnézni, h mennyi karakter a gyorsaságod mondjuk percenként? Vagy egyáltalán, hogy lehet mérni ezt?
És beleszámít az is, ha mondjuk hibát ejtesz, és javítod backspace-szel? :O
Nekünk ezt suliban általában 10 percenként mérték, úgy talán egyszerűbb!
Nyitsz egy word-öt, a monitorod elé teszel egy áltagos nehézségű szöveget (könyv, újság) és stopperolod :) Lehet javítani, de ténylegesen a monitorodat nem nézheted meg, csak tudat alatt ha hibáztál, azt automatikusan javítod reflexből!
(Word-ben karakterszámláló: eszközök -> szavak száma pont alatt találod, természetesen a szóközökkel együttit kell nézni)
Egyébként a végén a hibáinkat össze kellett számolni suliban, ez alapján is osztályoztak, esetedben viszont csak úgy megszámolnám, és próbálnám minél kevesebbre szorítani őket!
Hát, nem tudom, milyen gyorsan írok, de azt tudom, h a szakdogámat kevesebb, mint 2 hét alatt gépeltem le, és írtam 75 oldalt, képek nélkül. :D És akkor csak délelőttől estig írtam... XD
Amúgy gépírást sose tanultam, csak túlontúl sokat ültem gép előtt. És már mindegyik ujjamat használom, bár közel sem biztos, h a megfelelő karaktereket a megfelelő ujjakkal nyomkodom. :D
Én tavaly tanultam, félévkor négyes, évvégekor ötös voltam belőle. Én inkább olyan vagyok, hogy a billentyűzetet nézem, de a monitort többnyire csak akkor, amikor elrontottam valamit. Nem használom a gépírást, de gyorsan tudok gépelni, de sok hiba van.
17/lány
23F
nekem is megy a 10 ujjas gépelés.
Nálunk nem oktatták, amit bántam is mert igen hasznos tudmány ha az ember sokat ül gép előtt.
Saját magam tanítottam, és bár eleinte baromi szokatlan volt, és magam tempójában gyorsa haladtam, internetes beszélgetések során sikerült átszoknom.
Nekem benne van az órarendemben a gépírás ugyhogy én is tudok
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!