Kit tud vakon,10 ujjas gépírással írni közülünk?
Tehát rendesen, hogy nem nézel oda!
Kb. a százalékos arányra leszek kíváncsi :)
És ha nem titok, kort és nemet is írhattok!
Tudok, mert letettem a gépíró és szövegszerkesztő szakmát, amivel így nem nagyon megyek semmire, mert ez az alapok alapja.
Ráadásul azóta, mióta megtanultam, rengeteget felejtettem, mert annó napi 5-6 órát gépeltünk mechanikusan, billentyűzeten, meg otthon házifeladatra is kaptunk gépelnivalót, most meg csak ide, msn-re, meg ilyesmire használom. :(
Elhelyezkedni nem lehet vele.
Szia!
30 éves nő vagyok, én középiskolában tanultam meg gépírni, tantárgy volt 1 évig, így vizsgázni is kellett belőle.
Én tudok, szakközépben két évig tanultam.
22/L
Köszönöm az eddigieket!
Tény, hogy százalékot ebből nem igazán tudok számítani, de annyi következtetést levontam, hogy elég sok suliban tanítják ezt.
Én 21/L vagyok, közgáz suliba jártam, és az elejétől tanultuk ezt, tehát 5 évig masszívan foglalkoztunk vele, csak hol gépírás-órának mondták, hol szövegszerkesztésnek, ügyvitelnek, levelezésnek... :) A végére kb. 2500-3000 karakter/10 perc is lett a gyorsaságom!
Szerintem nagyon hasznos tudás, tény, hogy elhelyezkedni nem lehet vele, de az önéletrajzban mindenképp előnyt jelenthet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!