Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A gondolatok tényleg mérhetőek?

A gondolatok tényleg mérhetőek?

Figyelt kérdés
Ha rákapcsolnak egy biojelző rendszerre,és például elképzelem közben,ahogy egy pályán futok,tényleg azok az izmok jeleznek ugyanabban a sorrendben,mintha tényleg futnék?
2011. júl. 27. 20:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A szerető gondolat (10 a -35 millión mikrowatt) és a félelemmel teli gondolat( 10 a -750 millión mikrowatt).
2011. júl. 28. 15:00
 12/20 anonim ***** válasza:

a gondolatok hatása a fizikai testre mérhető, de az, hogy te egy piros pöttyös labdára gondolsz már nem...el lehet gondolkozni, hogy miért...:) :P

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. aug. 1. 17:41
 13/20 anonim ***** válasza:
17:41 Ezt miből gondolod? Hogyne lenne mérhető. Be tudják kalibrálni a műszereket, ha te irányítottan gondolsz a piros pöttyös labdára, később nagy valószínűséggel tudják újra azonosítani azt. Sőt, mivel ez a látásért felelős agyterületet dolgozza meg, nagyon jó képet is tudnak alkotni.
2011. aug. 2. 08:07
 14/20 anonim ***** válasza:

kedves utolsó.

tehát akkor azt tudják azonosítani, hogy melyik agyterület(látásért felelősön belül) volt használva éppen, amikor a piros pöttyös labdára gondoltam, de persze ehhez el kell mondjam, hogy éppen a piros pöttyös labdára gondoltam, hogy legközelebb csak valószínűséggel képesek legyenek ezt befogni, ami ugye nem is biztos hogy sikerül, csak azt tudják leellenőrizni, hogy ugyanaz az agyterület volt e használva...:)

de linkelhetsz egy oldalt, vagy egy ilyen jellegű kísérletet, bemutatót, előre is köszönöm.

ha megtudnák mondani, ki mire gondol, s mikor, persze műszeres méréssel, akkor a hatóságok már régen használnák ezt a megoldást...de erre képtelenek, és képtelenek is lesznek, mivel az agy egy eszköz, s nem mindig pontosan ugyanaz a része van használva ha jól vagyok informálva, tehát következőre, amikor a piros pöttyös labdára gondolok simán meglehet,. hogy a látásért felelős állományban más részek aktivizálódnak, sőt lehet mindig ugyanazok, amikor látható dologra gondolok, bár ezt nem tudom pontosan, nem vagyok agykutató.

ui.: az az elv alapján amit mondasz, akkor egy-egy szót, sőt mondatokat is ki lehetne találni, hiszen az hang...és a hallásért felelős agyrészt használnák...:)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. aug. 2. 09:21
 15/20 anonim ***** válasza:
Igen, ez működik is. De az alanynak egyrészt együtt kell működnie, másrészt etikai kérdéseket is felvet. Ha mutatnak neked egy piros labdát, akkor valami aktivizálódik a fejedben. Később ha eszedbe jut egy piros labda és elképzeled, ugyan az fog működni benned. Houseban volt egy rész, ahol egy ilyen készüléket alkalmaztak, ennek kapcsán merültek fel ilyen témák, ott olvasgattam, linket most nem tudnék adni, de hidd el, ha nem is úgy, mint a filmben, de nagyon jól lehet mérni ezeket a dolgokat. A gondolatolvasástól persze elég messze vagyunk, ahhoz ugyanis először érteni kéne, mik azok a gondolatok, ez pedig keményen kognitív szájensz.
2011. aug. 2. 11:00
 16/20 anonim ***** válasza:

kedves utolsó.

Értelek téged, de amikor meglátunk egy piros pöttyös labdát, akkor a szemünk általi információt közli az agy, amikor rágondolunk a piros pöttyös labdára az már nem ugyanaz, mivel akkor a szem nincsen használva, vagyis a nem a látásért felelős rész aktivizálódik, így nem jön létre az, amiről beszélsz...hanem csak annyit látunk, hogy az agy munkálkodik, vagyis a gondolat hat rá. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. aug. 2. 11:16
 17/20 anonim ***** válasza:
A szem igen kis rész a látásban. Szóval de, amikor rágondolsz a piros labdára és elképzeled, akkor nagyrészt ugyan az történik, mint amikor meglátod. Te már számtalanszor bizonyítottad, hogy fogalmad sincs ezekről a dolgokról, csak nyomatod a misztikus idióta elméleteidet, hagyd abba.
2011. aug. 2. 11:42
 18/20 anonim ***** válasza:

oké értem, akkor ezek szerint, amit elképzelek az majdnemhogy ugyanaz, amit fizikailag megtapasztalok, de a gondolatom ilyen formában mégsem megjeleníthető...

és mi az, hogy kis rész a szem a látásban? nem a szemen keresztül látunk? :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. aug. 2. 12:15
 19/20 anonim ***** válasza:

A szem "csak" a képet továbbítja, illetve végez némi előfeldolgozást, de maga a látás érzet az agyban alakul ki, a kép ott válik látássá, látvánnyá. Ilyen értelemben a látás, mint folyamat, nagyrészt az agyban történik.

(Bocs, hogy én válaszoltam a másik kommentelő előtt, de már léptem is, mielőtt én is bekapok egy jobb horgot. :)) )

2011. aug. 2. 12:20
 20/20 anonim ***** válasza:

kedves utolsó. :)

Semmi gond nincsen, köszi a választ, de ezzel én tisztában voltam/vagyok, csak azt akartam mondani a másik válaszolónak, hogy ha nincsen szem, akkor nincsen feldolgozása a látottaknak, vagyis nincsen kép belül.

Plusz azt, hogy ha tényleg megegyezne, vagyis nagyon-nagyon hasonló lenne az elgondolt képhez a látott kép, akkor valószínűleg már régen lennének készítve műszerek, amik ilyen formában láthatóvá tennék más gondolatát, főleg úgy, hogy ugyanaz az "agyrész" van használva...és ugyanez a hanggal...de a "személyes" gondolatokkal kapcsolatban csak annyit tudunk, hogy az agy tevékenykedik, de hogy mit, arról nem tudunk nyilatkozni. :)

ui.: egyébként nem szokásom támadni, szóval azokat a jobb horgok az emberek adják maguknak. :P

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. aug. 2. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!