A gondolatok tényleg mérhetőek?
a gondolatok hatása a fizikai testre mérhető, de az, hogy te egy piros pöttyös labdára gondolsz már nem...el lehet gondolkozni, hogy miért...:) :P
üdv
26/F
LastOne.Left
kedves utolsó.
tehát akkor azt tudják azonosítani, hogy melyik agyterület(látásért felelősön belül) volt használva éppen, amikor a piros pöttyös labdára gondoltam, de persze ehhez el kell mondjam, hogy éppen a piros pöttyös labdára gondoltam, hogy legközelebb csak valószínűséggel képesek legyenek ezt befogni, ami ugye nem is biztos hogy sikerül, csak azt tudják leellenőrizni, hogy ugyanaz az agyterület volt e használva...:)
de linkelhetsz egy oldalt, vagy egy ilyen jellegű kísérletet, bemutatót, előre is köszönöm.
ha megtudnák mondani, ki mire gondol, s mikor, persze műszeres méréssel, akkor a hatóságok már régen használnák ezt a megoldást...de erre képtelenek, és képtelenek is lesznek, mivel az agy egy eszköz, s nem mindig pontosan ugyanaz a része van használva ha jól vagyok informálva, tehát következőre, amikor a piros pöttyös labdára gondolok simán meglehet,. hogy a látásért felelős állományban más részek aktivizálódnak, sőt lehet mindig ugyanazok, amikor látható dologra gondolok, bár ezt nem tudom pontosan, nem vagyok agykutató.
ui.: az az elv alapján amit mondasz, akkor egy-egy szót, sőt mondatokat is ki lehetne találni, hiszen az hang...és a hallásért felelős agyrészt használnák...:)
üdv
26/F
LastOne.Left
kedves utolsó.
Értelek téged, de amikor meglátunk egy piros pöttyös labdát, akkor a szemünk általi információt közli az agy, amikor rágondolunk a piros pöttyös labdára az már nem ugyanaz, mivel akkor a szem nincsen használva, vagyis a nem a látásért felelős rész aktivizálódik, így nem jön létre az, amiről beszélsz...hanem csak annyit látunk, hogy az agy munkálkodik, vagyis a gondolat hat rá. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
oké értem, akkor ezek szerint, amit elképzelek az majdnemhogy ugyanaz, amit fizikailag megtapasztalok, de a gondolatom ilyen formában mégsem megjeleníthető...
és mi az, hogy kis rész a szem a látásban? nem a szemen keresztül látunk? :)
üdv
26/F
LastOne.Left
A szem "csak" a képet továbbítja, illetve végez némi előfeldolgozást, de maga a látás érzet az agyban alakul ki, a kép ott válik látássá, látvánnyá. Ilyen értelemben a látás, mint folyamat, nagyrészt az agyban történik.
(Bocs, hogy én válaszoltam a másik kommentelő előtt, de már léptem is, mielőtt én is bekapok egy jobb horgot. :)) )
kedves utolsó. :)
Semmi gond nincsen, köszi a választ, de ezzel én tisztában voltam/vagyok, csak azt akartam mondani a másik válaszolónak, hogy ha nincsen szem, akkor nincsen feldolgozása a látottaknak, vagyis nincsen kép belül.
Plusz azt, hogy ha tényleg megegyezne, vagyis nagyon-nagyon hasonló lenne az elgondolt képhez a látott kép, akkor valószínűleg már régen lennének készítve műszerek, amik ilyen formában láthatóvá tennék más gondolatát, főleg úgy, hogy ugyanaz az "agyrész" van használva...és ugyanez a hanggal...de a "személyes" gondolatokkal kapcsolatban csak annyit tudunk, hogy az agy tevékenykedik, de hogy mit, arról nem tudunk nyilatkozni. :)
ui.: egyébként nem szokásom támadni, szóval azokat a jobb horgok az emberek adják maguknak. :P
üdv
26/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!