Szerintetek is túl sok ember él a Földön?
Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék ti ezt hogyan gondoljátok, szerintetek is lesz-e ebből probléma, mivel egyre többen vagyunk, egyre több minden kell, és egyre több minden fogyóban van.2011. júl. 13. 00:08
1/14 anonim válasza:
Idén elérjük a 7 milliárdot. Ez nem sok, ahhoz képest hogy a Föld mennyi embert tudna eltartani. A jelenlegi problémák az anyagi javak kirívóan igazságtalan elosztása miatt vannak. Ennek a taglalása elvezetne az összeesküvés-elméletek irányába... Az erőforrások fogyása is nagyrészt nyereségvágyon alapuló hisztériakeltés, lásd peak oil, global warming.
A tudatformálás sikeresen zajlik. Cui prodest?
2/14 anonim válasza:
Egyetértek az első hozzászólóval, pontosan így gondolom én is.
3/14 4k05 válasza:
Én is csatlakoznék az előttem szólókhoz.
4/14 A kérdező kommentje:
Az egy dolog hogy elférne több ember is. De mi a helyzet a természettel, és az állatokkal?
2011. júl. 13. 00:55
5/14 Pinocchio válasza:
Igazából az a baj hogy a szaporodás mértéke mindig előrébb tart,mint a Föld élelmiszergyártó kapacitása,ezért éheznek annyian.
6/14 anonim válasza:
Szerintem inkább az a baj, hogy egyesekből van túl sok (olyanokból, akikből egy is sok).
7/14 anonim válasza:
Nem a javak elosztása hibás, hanem a népességek fejlettsége. Ha Afrikában nem lövöldöznének egymásra, hanem szépen művelnék a földet, akkor nem éheznének. Meg persze ha nem az lenne az egyetlen szórakozásuk, hogy kefélnek. Hasonló Indiára is, bár ők ANNYIRA nem primitívek.
8/14 A kérdező kommentje:
Érdekes és jó válaszok. Köszönöm az eddigieket:)
2011. júl. 13. 11:54
9/14 anonim válasza:
A Földön két jelentős szén kitermelő hely van, az egyik Ausztráliában, a másik Kínában. Kína jelenleg így növeli az energia felhasználását, pár éven belül pluszba vennie kell.
Szerinted problémát jelent a túlnépesedés?
10/14 A kérdező kommentje:
Szerintem igen. Az okokat leírták egy páran. Egy másik ami engem még zavar,(lehet hogy ezt csak én látom így) az az olyan emberek akik ész nélkül szülnek sok gyerekek és nem nevelik őket megfelelően.
2011. júl. 13. 13:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!