Vajon van-e annyi nyersanyag/erőforrás a Földön, amely lehetővé teszi 7 milliárd ember számára az amerikai életszínvonalat?
Mennyire hatékony az ún. fogyasztói társadalom? Csak én látom úgy, hogy ez a pazarlás mesterfoka? Nem vagyok piacgazdaság-ellenes, de a mostani gazdasági rendszer/irány fenntarthatatlan. Nemrégiben olvastam, hogy az amerikai és európai gazdaságok még azért növekednek átlagon alúl - majdnem stagnálnak - mert a tartósan magas olajár veti vissza a növekedést. Mi lesz, ha már csökkeni fog az olajkitermelés üteme? Belerokkanunk? Pár embertől hallottam, hogy tulajdonképpen nem is az olaj szűkössége a baj, hanem az emberi magatartás, mivel, ha találnánk még négy ghawar szintű mezőt, akkor az nem haladékot adna, hanem magasabb fogyasztást. Ezt ki is fejtették - az USA-ban nem 8 literes, hanem 20 literes kocsik lennének átlagban, minden háznál medence, minden családnál 2-3 autó, stb...
Ti hogy látjátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!