Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Honnan tudjuk, hogyan néz ki...

Honnan tudjuk, hogyan néz ki egy UFO?

Figyelt kérdés
Ha a tudományos álláspont szerint az UFO-észlelések megalapozatlanok, akkor mi a magyarázat arra, hogy mégis egyöntetű leírások van az UFO-kra mint repülő szerkentyűkre? Honnan lehet a mítosz? Ha nincs valóságalapja, akkor honnan van?
2011. jún. 21. 21:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
állítólag a nácik kísérleteztek repülő csészealjakkal, csak az ufókra fogták, nehogy kiderüljön a tervük :D
2011. jún. 21. 22:49
 12/20 A kérdező kommentje:

"Az bizonyított, hogy létezik élet a Földön kívül is. Időnként meteoritokba zárva landolnak a felszínen, stb. Ha bizonyíték nincs is rá, nem kell feltételezni, hogy az emberiség a legfejlettebb lény az univerzumban. Amit nem tudunk bizonyítani, nem állíthatjuk. Nem zárnám ki, hogy fejlettebb lények galaxisokat utazzanak át."

Egyrészt valóban nem történt ilyen, amit az utánad levő válaszoló írt, az a helyes.

A másik pedig, nekem nagyon piszkálja a csőrömet, ha valaki olyan könnyelműen beszél az élet kialakulásáról. A mai tudásunkkal sem tudjuk, h hogyan jöhetett létre az élet, és sokan vannak, akik jogosan úgy gondolják, hogy spontán módon nem jöhetett létre, csakis egy intelligencia által. Innentől kezdve az efféle állításnak, hogy hát elég nagy az univerzum, tuti h másutt is van élet, nem sok haszna van, mert fogalmunk sincs, mennyire kicsi az esélye annak h az élet létrejöhessen magától. Persze alkothattak másutt is életet, de ez meg már messze nem kiszámítható dolog, tehát egyáltalán nem lehetünk biztosak benne h akad bárhol másutt is élet.

Egyébként szakadjunk el az UFO-űrlény kapcsolódástól. Csak a jelenség mint észlelés érdekel. Legyen az akár űrlény, jövőből visszajött időgép, vagy démonok, akármi; a kérdés az h mitől lehetnek ennyire egyöntetűek ezek a jelenségek.

"Már írtam, hogy mostanában mitől van ez. Egy hülye százat csinál. Ha tudsz valahol, nézz utána a különböző féle észlelések gyakoriságának."

Ez is lehet magyarázat, de sztem több van ennél. Főleg hogy tudtommal korokkal ezelőtt is így írták le ezt a jelenséget, csak akkori szóhasználattal.

"Ja pont a lényeget kihagytam, hogy a több ezer éves emberek mást is írtak kerek dolgokon kívül, mítoszokat, vallásos könyveket stb, nem kell abból bármi komolyra következtetni."

De a kerek dolgok stimmelnek is. Azért ne keverjünk már bele ide más mítoszokat, most ezt az egy jelenséget vizsgáljuk.

2011. jún. 21. 23:10
 13/20 Vree ***** válasza:

Hogy miért hasonlóak a leírások az egyszerű: mert az emberek ugyanazokat a sci-fi műsorokat nézik, és ugyanazokat az UFO magazinokat/weboldalakat olvassák.

Érdekes egyébként az UFO-észlelések története, pl. ma már tudjuk hogy az űrlények repülő csészealjjal járnak, az utasok pedig alacsony szürkék, de ezek mind az amerikai '50-'60-as évekbenben váltak népszerűvé, azelőtt ezek nem voltak.

Pl. az emberrablásos sztorik egy amerikai házaspár, Betty and Barney Hill 1961-os történetei nyomán lettek népszerűek, tulajdonképpen az összes elrablásos sztori ebből az esetből nőtt ki.

A beszámolók is mindig az aktuális trendekhez igazodnak. Most már ugye tudunk a reptiliánokról, de vajon akkor is reptiliánokat látnánk-e ha nem tudjuk hogy léteznek?

Amiket UFO-észlelésnek hívunk amikor valami mozgó fényes tárgyat látsz a levegőben azok egyáltalán nem egyöntetűek. Mindenfajta számú, méretű, mozgású UFO-król vannak észlelések.

Hogy miért vallja sok szemtanú sokszor egy észlelésnél ugyanazt? Ha ugyanazt a (természetes) jelenséget látják, akkor ebben nincs semmi csoda.

De sok interjúvoló (különösen ha UFO-hívő) borzasztóan igénytelen, figyelmen kívül hagyja az eltéréseket a beszámolók között, nem kérdez rá részletekre, sokszor maga sugallmaz dolgokat vagy ad át információt, vagy azt is figyelmen kívül hagyja hogy mit tudnak a tanúk egymás beszámolóiról.

Sok tanú tudat alatt is tévedhet vagy eltúlozhat dolgokat (pl. Arthur C. Clarke említett egy esetet, amikor a tanú úgy emlékezett, hogy egy kivilágított, forgó kupolát lát, amiről kiderült hogy egy tehén a holdfényben). De sajnos egy részük egyszerűen beszámíthatatlan vagy feltűnési vizsketegségben szenved. Pl. James Randi, a hírhedt szkeptikus kísérletezett olyasmivel, hogy hamis UFO-észleléseket közvetített a rádióban, és mindig volt egy pár betelefonáló, akik nem csak alátámasztották a hamis észlelést de ki is egészítette a saját részleteikkel. Szóval a legvalószínűbb az hogy a tanúk megbízható, de amit látnak az nem UFO; egy részük tudat alatt látja azt, amit TV-ből és leírásokból ismer; egy részük pedig tényleges csaló.

2011. jún. 21. 23:29
 14/20 anonim ***** válasza:

Egy sárkányt vagy egy angyalt is bárki le tudna írni. Ez ilyen kulturális dolog. Ma már aki nem burokban nő fel, az 10 éves korára már több tucat ufós képet, videót stb látott, de régebben is minden újság szeretett beszámolni egy-egy esetről.

Két dologba gondolj bele:

1. Ha az UFO-k el akarnának bújni előlünk, akkor elbújnának.

2. Ha az UFO-k meg akarnák mutatni magukat, akkor megmutatnák.

Ha mind a kettőt elfogadod, akkor szerintem felesleges azon vitatkozni hogy miért lát csak néhány száz ember UFO-t...meg amúgy ha megnézed, azok az emberek akik UFO-kat látnak, 90%-ban iskolázatlan, buta emberek voltak. Egyetlen csillagász sem látott még UFO-t, pedig ők sokat kémlelik az eget, elhiheted.

2011. jún. 21. 23:54
 15/20 A kérdező kommentje:
Utolsó, te megint a földönkívüli lényekkel hozod őket összefüggésbe, én meg azt gondolom, h ez most teljesen fölösleges, és nincs is rá okunk. Lehet h ezek az ufo-k teljesen más dolgok, nem földönkívüli lények járművei. Egyébként a többit elfogadom amit írtál, vagy inkább nyitott vagyok, ezt mondom.
2011. jún. 22. 00:31
 16/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, linkelj már légyszives egy olyan oldalt ahol kerekes ufós feljegyzésről írnak. Nem tudom így elképzelni milyen egyezésekről írsz. Kerek dolog sok van az égen. A csillagok is, a nap is, a hold is, cserebogarak is, meg kitudja még mi. Aztán gondolom nem csak annyit írtak h kerek valamit láttak.
2011. jún. 22. 02:58
 17/20 A kérdező kommentje:
2011. jún. 22. 03:14
 18/20 anonim ***** válasza:
Hát 2 dologtól féltem, egyik, hogy valami léteznekufók.hu oldalt linkelsz, a másik pedig, hogy ilyen bulvárfilmet, ahol csak mondanak ezt azt, de semmi kézzelfogható. Na de megnézem majd délután, már egy kicsit fáradt vagyok most:D
2011. jún. 22. 03:22
 19/20 A kérdező kommentje:
Én nem akarom ezeket reklámozni, de az több helyen is olvasható/hallható, hogy efféle ókori tárgyak is őrzik az UFO-repülőgépeket, néhol talán a lényeket is, kíváncsi vagyok, mi a véleményetek erről.
2011. jún. 22. 13:16
 20/20 anonim válasza:

Sok ősi, letűnt, ám korában nagyon fejlett civilizáció mesél égi szekerekről, égből érkező királyokról. Ez akár lehetett meteor is, aminek anyaga olyan tulajdonságokkal bírt, amivel az ősi építészeti csodákat fel tudták építeni, de lehetett a repülő csészealj vagy látogatók. Ha úgy vesszük, sok ezer év telt el azóta és ha megnézzük, hogy pl a mi fejlett technológiánk milyen ütemben fejlődik, lehet az akkor idelátogatók társadalma már megszűnt létezni, kiirtották egymást vagy valami hasonló. De ha nem lények, akkor valamilyen égből pottyant űrbéli anyag, egy távoli civilizáció műholdja, mint amilyet mi is küldtünk, rajzokkal, matematikával stb., lehet az azon lévő ábrák ihlették az akkori civilizáció lakosait, hogy ezek királyok lehettek, akik lejöttek az égből, és a műhold technológiájával voltak képesek sok száztonnás köveket emelni és pontosan egymáshoz illeszteni. Lehet valamilyen antigravitációs eszköz, vagy teljesen egyszerűen egy ismeretlen anyag, ami a földi bioszférával kölcsönhatásba lépve fejtett ki ilyen hatást.

A mai észlelések meg lehetnek akár az objektív elé repülő szentjános bogarak, nagyobb meteoritok, amik hosszabb idő alatt égnek el a légkörben. Pl a hirtelen feltűnő, világító, majd eltűnő meteor darabok, amik az észlelővel pontosan szemben érkeznek a légkörbe, nem mozognak, hanem egy helyben világítanak, majd egyszer csak eltűnnek, vagy sokáig állni látszanak, és ahogy elhalad felette, úgy tűnik, mintha álltó helyből hirtelen megindulna és eltűnne. Egyszer vidéken, ahol nem zavaró a város fénye, a meteorzápor idején néztem az eget és nagyon sok szemből érkező meteort láttam, volt, ami csak villant egyet, de volt, ami sokáig világított. Persze a legtöbb csíkot húzott az égen, pont szemből érkezőt ritkán láttam. Tehát egy nagyobb darab ilyen szögben érkező meteort simán bemesélhetik maguknak, hogy ufo volt, mert tényleg érdekes jelenség a szokványos hullócsillaghoz képest.

2011. jún. 22. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!