Történészek! Valaki el tudná nekem mondani Árpád előtti utódokat? Egyszerűbben lent.
mert én ilyet találtam ez lehetséges?
Isten-> Ádám & Éva -> Seth -> Enos -> Kenan -> Mahalaleel -> Járed -> Matuzálem -> Lámek ->Noé ->Jáfet ->Nimród —> Hunor –> Etele –> Ügyek (felesége Emese) –> Előd –> Álmos –> Árpád
én így tudom
Isten-> Ádám & Éva -> Seth -> Enos -> Kenan -> Mahalaleel -> Járed -> ÉNÓK -> Matuzálem -> Lámek ->Noé -> HÁM -> KÚS ->Nimród
Eddig a bibliai nemzetségtáblázat, a kijavított hibákat nagy betűvel látod.
Nimródot azonosítani szokták Ménróttal, Hunor és Magor apjával. Magortól származnak a magyarok, a hunok a regék szerint már itt elváltak a magyaroktól, szóval Etele nem jön a képbe. Továbbá én úgy tudom, hogy Ügyek és Emese fia volt Álmos, az ő fia pedig Árpád.
biztos :)
már én is belebonyolódtam mert valahol azt írják hogy Jáfet-től lett Hunor és Magog valahol megint másképp
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!