Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen "hibákat" tudtok...

Milyen "hibákat" tudtok említeni a "Vissza a jövőbe" c. trilógiából?

Figyelt kérdés

A "hibákat" értsétek úgy, mint következetlenségeket. Az más kérdés tehát h az időutazás működik-e és így működik-e a valóságban; most csak a film szempontjából kérdezem. A film szerint a jövő nincs elrendelve, és bárki aki előre vagy visszautazik az időben, találkozhat az akkori önmagával. Ha megváltoztatjuk a múltat, akkor egy párhuzamos világba térünk át.

Én személy szerint az alábbiakat találtam:

- Marty McFly nem találkozott önmagával az alternatív 1985-ben, vagyis ahol Biff uralja az egész várost. Szerintem kellett volna, vagy tévedek? Egyedül csak ő csodálkozott, hogy hova került, az alternatív anyja és az alternatív Biff ismerték őt. Ugyanígy a dokinak is találkoznia kellett volna az alternatív önmagával. Szerintem.

- Amikor az öreg Biff ellopta az időgépet, hogy visszamenjen a múltba, és megváltoztassa azt azáltal h odaadja a sport armanach-ot a fiatal énjének, hogyhogy mégis az eredeti jövőbe hozta vissza az időgépet, és nem az alternatív, Biff által uralt jövőbe?

Egyelőre ennyi jutott eszembe, kíváncsi vagyok, hogy ti miket vettetek észre. :)

2011. máj. 28. 14:41
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
Utolsó: úgy, hogy onnantól kezdve, hogy a Doki visszamegy, Clara nem zuhan bele. Megmenti, beleszeret, és innentől lesz "szerető Clarája". Marty nélkül is megmentette, hiszen elvállalta, hogy ő megy ki érte.
2013. máj. 7. 10:09
 32/39 anonim válasza:

Én is találtam kettőt igaz apró, de aki szemfüles az észrevehette :D

Vissza a jövőbe 1:

Mikor a Doki mutatja az első kisérletet az időgéppel (Einsteint előre küldi 1 perccel) 20:20 nál, az időáramkörön az 1955 november 5 05:35 dátum szerepel, a piros mezőben, viszont a másik érdekesség hogy ugyanekkor a legalsó sárga mezőben 1985 október 26 1:31 perc, akkor ment át Marty az időn a fent emlitett dátumra, mikor menekült a terroristák elöl :D

Mikor Marty menekül a terroristák elöl 30:44 nél a Delorean gyüjtő km órája 330.618 km-en van, egy pillanattal később 30:46 nál mikor lassulnia kell 329.944 en van hirtelen majd 1000 km el kevesebb lett :D csak a kocsi visszafejlődött egy pillanatra végülis időgép :D

2013. máj. 14. 13:41
 33/39 anonim válasza:
Az időutazás ténye már megváltoztatja a történelmet.Ha visszamész az időbe,s látod önmagad,akkor egy filmet nézel valójában amiben te is benne vagy utólag.Ha közbeavatkozol,s beszélsz magaddal,akkor a régi éned gondolatait is tudnod kell,hiszen saját magad vagy(tok)Jó kis mondat...XD.Skizofrén helyzet.A filmben meg kellett volna semmisülni az univerzumnak az időparadoxon miatt,mondjuk akkor is az keletkezik ha visszautazol a múltba.A jövőbe való utazásnak még elméletis síkon sincs értelme,hiszen nincs múltad a jövőből nézve.Engem kissé zavart ez a sok időparadoxon a filmben.Vagy 10 ilyet tudnék írni.Nem is gondolkozom erről sokáig mert belezavarodom.
2013. aug. 9. 17:54
 34/39 anonim válasza:
Doki azt mondta Martynak a 2.részben,hogy nem találkozhatsz a múltbéli éneddel,mert 2 lehetőség lehet:elájulhatsz,vagy akár az egész univerzum megsemmisülhet.Ez a két dolog hogy áll egymással logikai kapcsolatban:megrémülés,sokk és az univerzum megsemmisülése.Miért történik meg épp az elájulás,amikor Marty csaja a jövőben meglátta magát 47 évesen(x éves tökmindegy).Amikor Biff 2015-ből visszament 1955-be,s átadta a könyvet fiatalabbik énjének,nem történt semmi.
2013. aug. 9. 18:07
 35/39 anonim ***** válasza:

#34-nek: Marty csaja sztem azért ájult el, mert sokkos állapotba került mikor meglátta magát az idős fiatalon a fiatal meg idősen mert gondolom magára ismert :D

A fiatalabb Biff meg sztem azért nem ájult el megy egy gyökér és nem ismerte fel magát ilyen idős szarként, az öreg meg azért nem, mert ő tudta h a fiatal énjéhez megy. :D

2013. szept. 29. 15:02
 36/39 anonim válasza:
100%

Nekem is volna egy megfigyelésem ami logikai hiba.

A Delorean-nek az időutazáshoz kell bizonyos sebességgel haladnia. 1 és második részben is amikor 1955-ben az utcán végig kell száguldoznia, hogy a villám pont a megfelelő sebesség elérésekor csapjon belé. Ez rendben van. De a 2. rész végén amikor a Doki a viharban lebeg a mert érdekes mód nem tud leszállni (Na ez is elég érdekes)nem megy semekkora sebességgel és mégis visszamegy az időben a villámcsapás miatt. Akkor most kell a sebesség az időutazáshoz vagy nem?

2014. febr. 24. 00:24
 37/39 anonim válasza:
Alapvető logikai hiba pl, hogy miután Marty megérkezik 1885-be, akkor ott 2 DeLorean van. Annyit kellett volna csak csinálni, hogy aminek lyukas a tankja, azt megfoltozni, amit meg a Doki elrejtett, abból leszívni pár gallon benzint, és kész.
2017. máj. 30. 00:18
 38/39 anonim válasza:
Marty azért nem találkozott magával a 2. részben, mert a jelenben volt, csak az alternatív változatában.
2019. febr. 17. 14:42
 39/39 anonim válasza:
#36-nak: Az időgép a 2. részben azért ment vissza a múltba 88 mérföld/órás sebesség elérése nélkül, mert a villámcsapás gól meghibásodott. Az első részben meg azért nem hibásodott meg az időgép, mert rajta volt az a fémcucc.
2019. febr. 17. 14:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!