Valójában repült 1961-ben Gagarin?
Ha ezt akarod hallani..
Nem, nem repült, eredeti végzettsége színész, Hruscsov kedvence volt, de még így is csak hosszú betanulás után tudta "előadni a történetet".
Az amerikaiak meg nem szóltak semmit, nem akarták az oroszokat égetni mindenféle kitalált kapott történettel, lenyelték azt, hogy az oroszok világ előtt mellüket döngették, MI VAGYUNK AZ ELSŐK!
Szerencsétlen Nemere mindenről írt már könyvet, amit csak el tudsz képzelni. csak egyik se hiteles. Még ha Dan Brown-féle lenne, jól szórakozna az olvasó. De még az se megy. Kicsit utnanéztem: ezt a gagarinosat lefordtották egy halom Kelet-európai nyelvre. Következtetés: rajtunk, magyarokon röhög az egész ex-keleti blokk. Ja igen, a kedves "író" megemlíti, hogy azok a pofátlan oroszok bezzeg nem fordították le és adták ki ezt a remekművet- következtetése ebből= tuti igaza van, mert az oroszok sumákolják a nép előle, amit ő leírt.
De hogy még egy kicsit piszkálódjon, van itt más iromány is.
Vettem a fáradtságot, és elmentem a könyvtárba. Amúgy is érdekelt az űrhajózás hőskora, úgyhogy kivettem fél tucat könyvet, Tyitov memoárjától kezdve Kubaszovig. És mi akad a kezembe? Egy újabb Nemere-remekmű, a következő címmel: "Halott űrhajósok keringenek a kozmoszban". ennek kb felét a Gagarin-könny ismétlése teszi ki, ugyanazokkal a blőd kérdésekkel, mint pl. ugyan miért hamvasztották el még aznap este a maradványdarabjait, amikor megtalálták a holttestet? Hát itt kiakadtam: mégis mért ne tették volna? Leszakadt emberi testrészeket kellett volna netán mutogatni a csaádnak és a világnak? Szóval hasonló felvetések vannak benne, kiegészítve még néhány elméletel, miszerint titokban felbocsátott űrhajósok Vosztokba zárt tetemei máig éggé fagyve keringene a Föld körül, plusz a mélyűrben, ahova letértek/kilökődtek.
Elmebeteg ez az ember. Nyilván voltak csúsztatások, pl. Gagarin leszállásakkor, de ettőlmég nem kevés z, amit bevállalt. És igen, maga Jurij gagarin szépen átugorja a leszállás körülményeit a saját könyvében. HOgy miért? Mert erről nem beszélhetett. Következtetés: nem hazudott, mert nem írt helyette oda mást, hanem inkább csendben maradt. Vagy Nemere szerint már ez is bűn? "Jogában áll hallgatni" - Hány filmben is hallhattuk már ezt? Na, a SZU-ban pedig néha nemcsak választási opció volt a hallgatás, hanem egyenesen bölcs döntés. Ettől függetlenül a repülés biztos hogy megtörtént, ha nem így lene, a kisegítő személyzet bármely tagja, az orvosok közül valaki, vagy akár a még élő űrhajósok beszélnének már róla. Elvégre több, mint húsz éve megtehetik már. Bár megnézem, ki lesz az az állat, aki odatrollkodik Tyereskova vagy Leonov színe elé feltenni ezt a kérdést.... Lehet úgy jr majd, mint a pofátlan amcsi újságíró, aki meg akarta esketni Buzz Aldrint a Bibliára, hogy tényleg járt-e a Holdon. Aldrin akkorát behúzott neki kamerák előtt, hogy a fickó köpni-nyelni nem tudott. Na egy ilyen lassan Nemere is megérdemelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!