A wikipedián renget információhoz juthatunk. De vajon mennyire hitelesek ezek?
reáltudományok, technika, adatok tárgykörben még jobban is teljesít, mint a normál enciklopédiák. volt erről pár éve egy vizsgálat az angol wikit vetették össze az Encyclopaedia Britannica-val. [link]
a gond ott van, amikor időben közeli eseményeket keresel, abban már masszívan benne lehet, hogy kinek mi a véleménye, arról nem is beszélve, hogy pár éve valaki szórakozázból átírta Gyurcsány wiki oldalát.
én egyébként párhuzamosan használom a magyart, angolt németet, így viszonylak könnyű kiszűrni a kérdéses dolgokat és akkor annak külön utána lehet nézni.
Mennyire hitelesek ezek?
-Nem tudom, nézd meg Wikipédián.
A baj az, hogy amihez bárki hozzáírhat, ott óhatatlanul is bekerülnek pontatlanságok, akár véletlenül, akár szándékosan. (Azt hiszem, az Index szerkesztői tesztelték még évekkel ezelőtt, hogy mennyire lehet belerondítani egy cikkbe, hogy az ne tűnjön fel senkinek)
Amivel személyesen is találkoztam, az forrásmegjelölésként egy nem létező könyv volt. Csak hasonló című létezett ugyanattól a szerzőtől, de más évben más kiadótól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!