Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A wikipedián renget információ...

A wikipedián renget információhoz juthatunk. De vajon mennyire hitelesek ezek?

Figyelt kérdés
2011. márc. 19. 08:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Amennyire a forrásai. Az oldal alján fel vannak sorolva a felhasznált források, na, azokat megnézed, amennyire azok hitelesek, annyira hiteles a lap is. Amúgy attól mert valami nem hiteles még lehet, hogy igaz, ha most rittyentek egy wikilapot valamiről amihez egy darab forrást nem használok fel az nem lesz hiteles, de lehet igaz.
2011. márc. 19. 08:22
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A források fel vannak tüntetve, pont ennek a kérdésnek az eldöntésére.
2011. márc. 19. 08:22
 3/8 anonim ***** válasza:

reáltudományok, technika, adatok tárgykörben még jobban is teljesít, mint a normál enciklopédiák. volt erről pár éve egy vizsgálat az angol wikit vetették össze az Encyclopaedia Britannica-val. [link]

a gond ott van, amikor időben közeli eseményeket keresel, abban már masszívan benne lehet, hogy kinek mi a véleménye, arról nem is beszélve, hogy pár éve valaki szórakozázból átírta Gyurcsány wiki oldalát.

én egyébként párhuzamosan használom a magyart, angolt németet, így viszonylak könnyű kiszűrni a kérdéses dolgokat és akkor annak külön utána lehet nézni.

2011. márc. 19. 09:56
 4/8 anonim ***** válasza:
69%

Mennyire hitelesek ezek?

-Nem tudom, nézd meg Wikipédián.

2011. márc. 19. 10:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Azon nevettem sokat, amikor Sarah Jessica Parkerről az angol szócikk hetekig úgy volt beindexelve a google-ben, hogy így kezdődött: "Sarah Jessica Parker IS A HORSE (...". Persze gondolom kb fél órán belül kijavították, de a google elkapta, és megtartotta sok ideig :)
2011. márc. 19. 10:46
 6/8 anonim ***** válasza:
okosan kell használni a wikipediát és akkor nagyon hasznos dolog.
2011. márc. 19. 12:08
 7/8 anonim ***** válasza:

A baj az, hogy amihez bárki hozzáírhat, ott óhatatlanul is bekerülnek pontatlanságok, akár véletlenül, akár szándékosan. (Azt hiszem, az Index szerkesztői tesztelték még évekkel ezelőtt, hogy mennyire lehet belerondítani egy cikkbe, hogy az ne tűnjön fel senkinek)

Amivel személyesen is találkoztam, az forrásmegjelölésként egy nem létező könyv volt. Csak hasonló című létezett ugyanattól a szerzőtől, de más évben más kiadótól.

2011. márc. 19. 12:32
 8/8 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi a válaszokat. :)
2011. márc. 19. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!