Nehezíti vagy könnyíti az orvosok munkáját, hogy a betegek több információhoz jutnak a netről, mint régebben?
is-is szerintem
Am érdekes,hogy most tetted fel a kérdést.Pár perce néztem egy tünetkeresőt.Azt vártam,hogy valami megfázásos betegség jön ki...na mit kaptam...az anorexiától az olommérgezésig mindent.
nem, nem örülnek, és saját magunknak sem teszünk jót, ha mindennek utána nézünk. én azóta sokkal betegebbnek érzem magam, mióta netről kiolvasok mindent.
ez olyan, mint a horoszkóp egy része mindig olyan, amit magunkra veszünk, és hajlamosak vagyunk elhinni.
én , jelzem, csak én, korlátoznám, mind a betegségek teljeskörő leírását, mind pedig a gyógyszerek hatásainak
hozzáférhetőségét a neten.
megrengeti az orvosokban vetett hitet, sok lesz a képzelt és öngyógyításban hívő beteg, vagy esetleg nem is beteg.
szerintem bosszantó lehet.téged is bosszanta ha valaki "okoskodna" a munkáddal kapcsolatban.
mondjuk az más dolog ha az orvos nem tudja kideríteni mi a bajod és neked van egy sejtésed és elmondod. de ha úgy állsz oda hogy ez és ez a tünetem és a neten olvastam hogy ez lehet a bajom akkor az elég furán veszi ki magát.
"én azóta sokkal betegebbnek érzem magam, mióta netről kiolvasok mindent."
Akkor nem ajánlom hogy orvosnak tanulj. :)
arról már rég lekéstem, hogy orvosnak tanuljak:)
nyugdíjas közgazdászként, nem tudok beleszólni az orvorlásba, így bíznom kell abban, hogy az orvosaim helyes diagnózist állapítanak meg, és aszerint is kezelnek.
Azonban a netes hozzáférések megkavarják az ember agyát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!