Ez még megvan a honvédségnek vagy csak fentmaradt a wikipédián?
"Légvédelmi rakéták: 16 települési helyen, 70 db SZ–75 Dvina (SA–2) indító, SZ–125 Nyeva–M (SA–3)."
szószerint ezt írják, erősen kételkedek benne hogy még vannak ilyeneink
Nos győrben megvannak még a mobil eszközök:
Mistral, KUB(SA-11), ahogy tudom a 20db Shilka (zsu-23-4) raktáron van, hogy milyen állapotban azt át se merem gondolni.
A radarellátottság hiányos, pl nem értem minek szórták ki a P szériás radarokat amikor a jugóknak az vált be a legjobban a nato bombázás alatt.
Amennyire én tudom az a modernizálás felemás módon ment végbe. Magyarul jó abszurdisztáni mód szerint drágán és hatástalanul > nem javult a harcképesség. De ez csak pletyka szóval h mennyire igaz, nem tudom, de fix h a BUK szintet nem érik el, főleg pont a radarok miatt.
A hajókról leszerelték a légvédelmi gépágyúkat, azt elfelejtheted, az a pár még megmaradt hajó már csak aknaszedésre jók, semmi másra.
A csöves légvédelem sajnos nullára csökkent, bár a BTR-ek 30 milisei elvileg alkalmazhatóak légvédelemre, de ennek a hatékonysága elég alacsony.
megjegyzés: sokan (katonák is) mondják a zsu-t Zs U -nak de az Zé eS U
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!