Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Jónak számít, ha egy 7 éves...

Jónak számít, ha egy 7 éves gyereknek 140 és 143-as IQ-ja van?

Figyelt kérdés
2011. márc. 18. 21:50
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Azért 2 IQ-ja van, mert 2 fajta tesztet töltött ki. NEM INTERNETEN, hanem profi helyen.
2011. márc. 20. 10:26
 12/22 anonim ***** válasza:
elég jó, bár a mi szakunkon átlagos
2011. márc. 20. 14:20
 13/22 Xéni111 válasza:
Nem tudom, milyen tesztet végzett el a gyermeked, annyi viszont biztos, hogy ha jó az eredmény, akkor igazán intelligens csemetéd van. Persze, magad is tudhatod teszt nélkül, hogy mennyire értelmes vagy nem. Mindenesetre, a 14o-es IQ már átlagon felülinek számít.
2011. márc. 20. 21:15
 14/22 anonim ***** válasza:
Igazából a 100-on felüli IQ számít átlagon felülinek, mivel a 100 az átlag... és ha mondjuk 100 várható érték, 200 szórásos tesztet töltesz ki, akkor a legtöbb ember valahol -100 és 300 között lesz, ott a 140 épp csak egy kicsit jobb érték az átlagosnál. Szóval tudni kéne PONTOSAN milyen tesztről van szó ahhoz, hogy bármit mondhass.
2011. márc. 21. 10:26
 15/22 anonim válasza:

Az az eredmény határozottan szépnek mondható. De nem az IQ a lényeg. Lehet valaki okos, de magát eltartani képtelen. A lényeg, az életben, hogy mennyire képes beilleszkedni. Iskolába sem azért jár a gyermek, hogy tanuljon. Ha így akarnánk, magán tanár tanítaná, mert az iskolában nem lehet ténylegesen, igazán tanulni. Az iskolában elsősorban a szocializálódás képességét sajátítja el az ember.

Bocsánat a hosszú kitérőért, de azt hiszem érthető voltam. Szép napot minden kedves fórumozónak!

2011. márc. 22. 17:36
 16/22 anonim ***** válasza:
Ha a régi Menzás teszt szerint 140 akkor az egy KICSIT átlag feletti. Az új szar. (Ennek nagyon komoly okai vannak, nem megyek bele, mert kimoderálnak) Ne felejtsd el, hogy az intelligenciahányados függvényben szerepel egy osztó, az ÉLETKOR. Ha csak HÉT az osztó, akkor az azt jelenti, hogy a gyerek valószínűleg sokat olvas, széles az érdeklődési köre, esetleg egy kicsit koraérett. Én negyven vagyok, nálam már sokkal érdekesebb adat a 145... (Nem dicsekvés, hiszen itt nincs "arcom", még nickem sem, azt írok, amit csak akarok, ezért általában a GYK sokkal őszintébb, mint más oldalak) Foglalkozz vele, és akkor tisztességes értelmiségi lesz. Bár igaz, nem tudom ez mennyire előny Magyarországon. :)
2011. márc. 23. 10:04
 17/22 anonim ***** válasza:
Akármennyire lehet okos, ebben az elcseszett országban sosem lesz értlemiségi, diplomával is csak gereblyézni veszik fel, ez a mai magyar értelmiség sorsa
2011. márc. 23. 10:56
 18/22 anonim ***** válasza:

Ha értelmiségi alatt olyan embert értesz, akinek értéktelen diplomája van, akkor igen, igazad van, de ezzel nincs semmi gond, így van jól.

Az értelmiséginek nem ezt kéne jelentenie. Nem a diploma tesz értelmiségivé, és nem a pénz.

2011. márc. 23. 11:17
 19/22 anonim válasza:

annyira tökmind1, mert ebben az országban, csak akkor ér el valaki sikert, ha "sztár"

vidd el kiszel tüncihez és ő majd naptármodellt farag belőle, na akkor majd lehet valaki

2011. márc. 24. 21:19
 20/22 anonim válasza:

Ez az "ebben az országban akkor ér el valamit..." tipikusan azon emberek mentegetőzései, akik nem mentek semmire, és próbálják másra fogni, nehogy ők legyenek hibásak.

Bocsi utolsó, nem feltétlenül neked szántam, de ez a véleményem a hasonló dolgokról. :)

Remélem nem sértettelek meg.

Tudtommal a 140-es IQ kiemelkedő, de ez függ attól is, milyen tesztet töltöttetek ki. (Meg persze, hogy hány éves az illető) Ha profi helyen töltöttétek, nem mondta el egy szakember, hogy mit gondol az eredményről?

2011. márc. 26. 23:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!