Szerintetek ki számít "rossz" gyereknek?
Rossz gyerek nincs, csak rossz szülő, aki nem tud nevelni. A szülők ráhagynak eleinte mindent a gyerekre, aztán mikor lehülyézi a gyerek a saját apját, akkor lehet elcsattan egy két nyakleves, holott nem a gyerek a hibás!!! Ha egy óvónő meg azt mondja,h. van rossz gyerek, azt azonnal ki kéne rúgni. Én óvónőnek tanulok jelen pillanatban, és az első szabályunk, h. a gyereket maximáliksan tisztelni, feltétel nélkül szeretni kell. Aki itt elbukik, és nem tudja szeretni valamelyik gyereket, az nem való óvónőnek.
Tehát mégegyszer mondom, nincs rossz gyerek, max eleven.
Nagyon érdekesek a válaszok. Én azt gondolom, hogy igenis van rossz gyerek, még akkor is, ha a szülő hibája. Akármennyire is a szülő nevelte rosszul, a gyerek rossz lett. És attól még, hogy egy óvónő azt mondja, hogy rossz a gyerek, szerintem szeretheti és megfelelhet a most oktatott elvárásoknak. Azért homokba sem kell dugni szerintem a fejünket. Pláne óvónőként.
Szerintem az a gyerek, aki ok nélkül verekszik, rúgdossa, köpködi a szüleit, igenis rossz. Illetve ahogy már előttem is írják, ha soha nem reagál a tiltásra, kérésekre, stb, akkor szerintem rossz. És az is, aki mindig direkt tiltott dolgokat csinál (felmászik asztalra, leugrik a szekrényről, stb - mert ilyeneket már olvastam itt).
Legalábbis, ha az én fiam ilyen lenne, rossz gyereknek gondolnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!