Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Környezetvédelemmel kapcsolato...

Környezetvédelemmel kapcsolatosan ti nem éreztek néha így?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Egyik tulajdonságom, hogy védem a környezetet. Például nem folyatom a vizet világnak, nem dohányzok, kerékpározok, amikor csak tudok, szelektíven gyűjtöm a szemetet, nem szemetelek, leoltom a villanyt, ha nem kell, védem és ahogy tudom ápolom a természetet. DE!! Néha elfog a gyűlölet, a kilátástalanság, a nincs miért élni érzés, amikor tudom és látom, hogy az emberek nagy százalék sz arik bele az egészbe, füst, szemetelés, nincs szelektív, folyatják a vizet, szennyezik a környezetet, összebarmolnak graffiti, firka, és a többi... és ilyenkor vagyok úgy, hogy az egésznek semmi értelme nincs. koleszos vagyok, ingyen van a víz, folyathatom, miközben afrikában meginnák vagy öntöznének vele, én meg csak nézem, hogy kifolyik a csapból, egyenesen le a lefolyóba, vagy akár a wc be.. és ilyenkor gondolkozom el azon hogy mennyire semmi értelme nincs az egésznek, és hogy nekem sem kéne csináljam, folyassam csak a vizet, égjen a villany, ingyen van (mondjuk talán a villany a legkevesebb a környezet szempontjából) stbstbstb. Ti mit gondoltok erről? Nagyon szépen köszönöm! 19/F
2011. febr. 24. 23:29
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezt tanulom, környezettanos vagyok, azon belül természet kutató szakirányon. nekem már természetes, hogy mindennel takarékoskodjak, hogy fél óráig tépkedjem a borítékról a nejlon réteget, hogy ne kerüljön a papírhulladékba, ugyanakkor segítünk mi is az itteni patak takarításban, vagy hegytakarításban. Egy nem megy még, hogy emberekre szóljak rá, hogy ne dobálják el a szemetet, mert ez kulturálatlanságról is árulkodik, nem csak simán szemetelés. sajnos nincs idő hosszú távú szemléletváltásra, nem múlik el úgy egyetlen tanóránk sem, hogy ne említenék meg a klímaváltozás hatalmas következményeit, vagy hogy milyen visszafordíthatatlan következményei lesznek ha továbbiakban nem változunk, ez nem ijesztgetés, vagy rémhírterjesztés ez a valóság ezt kutatók vizsgálják, és igen az olaj elfogy, sőt hazánkban lehet nem lesz víz, mert amíg mi hülye médiatörvényekkel szarakodunk addig más országok víztározókat építenek, mert tudják, hogy mi vár ránk.

Egyébként nem akarják megérteni, hogy már mi életünkben is gyökeresen át fog alakulni a Föld, és nemhogy unokáink, nem biztos, hogy lesznek, hanem a gyerekeink is veszélybe kerülnek.

De ne adjuk fel, mert szerencsére egyre több az ilyen ember, de nekünk kell tenni az ügyben ,nem a kormányra kell várni, mert ők soha semmit nem fognak ezért tenni.

2011. febr. 26. 01:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!