Furcsa, kék-piros-fehér színekkel villogó csillag van az égen, mi lehet?
Az UFO észlelésnél ugyanezt a kérdést én is láttam, írtam is :D, a videó eléggé meggyőző. Már aki hisz az idegenekben.
Ott azt írtam, hogy én nem a Szíriusznak képzelem el... ÉN.
A Szíriusz ilyen:
A videó nem nagyon hasonlított rá.
UFO-ra tippelnék.
utsonak:
melyik video? linkeld be kérlek!
vicces akik azt írják ufo :) gyerekkoromban nyári estéken rengetegszer kémeltük az eget apukámmal és tesómmal. láttam már ilyen csillagot, és az csillag bárki is akarja ufónak hinni.
Kérdező ha annyira érdekel a téma akkor keress egy amatőt csillagász oldalt ott majd elmagyarázzák pontosan miért is olyan a fénye.
"...Jaj maci ne okoskodj.Ezt már rég lezongoráztuk.A ryufornak is írtunk.Ők is mondták az nem a Szíriusz.Ne verd a nyálad,nincs mire.Mondom,ezt a múltkor 498 válasszal kiveséztük.Az nem a Szíriusz...."
Nézd elég szomorú ha neked ez okoskodásnak hat. Számomra egy "láttam valamit az Orion környékén" meghatározástól pont úgy lehet a Szíriusz, mint bármi más is. Nem érdekel ha ezer kérdésen keresztül is tárgyaltátok. Ha azok is olyan színvonalúak, mint a te többi hozzászólásod, akkor pont annyira értékesek is. Részemről lezárva mert értelmetlen beszélgetés lenne. Nem vagy kompetens csillagászati témában ... ennyi
maci
Betelgeuse csillag nagyon gyakori a téli égbolton,
Ha jól emlékszek 200 fényévre van tőlünk, most alakul át szupernóvává, lehet hogy már felrobbant csak a fénye 200 év múlva ér ide...
Könnyen lehet hogy ez a csillag fogja elpusztítani a földet...
Ha jól emlékszek 15 szőr nagyobb a napunknál, ha a napunk mellék raknánk közvetlen akkor egészen a Jupiterig érne...
Remélem segítettem. egy képet is linkelek róla:
Egyébként ez a csillag az Orion csillagképtől balra található, sajnos nem tudom, hogy a Orion övtől mennyire szokta változtatni a helyét,
még egy képet linkelek: [link]
És hát piros illetve kék fényeket csap ki magából...
Ha ide ér a fénye olyan lesz mint ha két napunk lenne. :)
480 fényévnyire van
és azt se értem hogy elég gyakori a téli égbolton ezt úgy érted hogy könnyű megtalálni vagy csak úgy hemzsegnek a betelgeuse-k? :D:D
Ja és a fenéket fogja elpusztítani a földet
túl messze van, utána lehet járni, mert most olvastam utána 640 fényévnyire van. és egy csillagnak 25 fényévnyire kéne lennie hogy csak (!) felégesse a földet
okoskám
azért látható télen, mert, a téli égbolton lehet a leginkább látni :)
akkor 460 fényév én sem emlékezhetek mindenre :)
amúgy a Orion övtől balra található, és az orion öv legvényesebb csillaga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!