Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Furcsa, kék-piros-fehér...

Furcsa, kék-piros-fehér színekkel villogó csillag van az égen, mi lehet?

Figyelt kérdés
Egyértelműen nem repülő, mert egy helyben van (de a villogása hasonló), teljesen csillagnak néz ki, csak a színe furcsa. Mi lehet ez? Valamilyen különleges fajta csillag? Vagy valami érdekes esemény (robbanás, vagy nem tudom...)?
2011. febr. 12. 18:16
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:

Az UFO észlelésnél ugyanezt a kérdést én is láttam, írtam is :D, a videó eléggé meggyőző. Már aki hisz az idegenekben.

Ott azt írtam, hogy én nem a Szíriusznak képzelem el... ÉN.

A Szíriusz ilyen:

[link]

A videó nem nagyon hasonlított rá.

UFO-ra tippelnék.

2011. febr. 12. 20:38
 22/47 anonim válasza:

utsonak:

melyik video? linkeld be kérlek!

2011. febr. 12. 22:29
 23/47 anonim ***** válasza:
Próbáltam a múltkor is linkelni amikor készítettem a videot,de valami 6.éves szülinapi partyt adott be.Nézd meg youtube-on az Égi jelenség Pécel felett című videot! :D
2011. febr. 12. 22:33
 24/47 anonim ***** válasza:

vicces akik azt írják ufo :) gyerekkoromban nyári estéken rengetegszer kémeltük az eget apukámmal és tesómmal. láttam már ilyen csillagot, és az csillag bárki is akarja ufónak hinni.

Kérdező ha annyira érdekel a téma akkor keress egy amatőt csillagász oldalt ott majd elmagyarázzák pontosan miért is olyan a fénye.

2011. febr. 12. 23:05
 25/47 anonim ***** válasza:

"...Jaj maci ne okoskodj.Ezt már rég lezongoráztuk.A ryufornak is írtunk.Ők is mondták az nem a Szíriusz.Ne verd a nyálad,nincs mire.Mondom,ezt a múltkor 498 válasszal kiveséztük.Az nem a Szíriusz...."

Nézd elég szomorú ha neked ez okoskodásnak hat. Számomra egy "láttam valamit az Orion környékén" meghatározástól pont úgy lehet a Szíriusz, mint bármi más is. Nem érdekel ha ezer kérdésen keresztül is tárgyaltátok. Ha azok is olyan színvonalúak, mint a te többi hozzászólásod, akkor pont annyira értékesek is. Részemről lezárva mert értelmetlen beszélgetés lenne. Nem vagy kompetens csillagászati témában ... ennyi

maci

2011. febr. 12. 23:24
 26/47 anonim ***** válasza:

Betelgeuse csillag nagyon gyakori a téli égbolton,

Ha jól emlékszek 200 fényévre van tőlünk, most alakul át szupernóvává, lehet hogy már felrobbant csak a fénye 200 év múlva ér ide...

Könnyen lehet hogy ez a csillag fogja elpusztítani a földet...

Ha jól emlékszek 15 szőr nagyobb a napunknál, ha a napunk mellék raknánk közvetlen akkor egészen a Jupiterig érne...

Remélem segítettem. egy képet is linkelek róla:

[link]

Egyébként ez a csillag az Orion csillagképtől balra található, sajnos nem tudom, hogy a Orion övtől mennyire szokta változtatni a helyét,

még egy képet linkelek: [link]

És hát piros illetve kék fényeket csap ki magából...

Ha ide ér a fénye olyan lesz mint ha két napunk lenne. :)

2011. febr. 13. 11:52
 27/47 potion válasza:

480 fényévnyire van

és azt se értem hogy elég gyakori a téli égbolton ezt úgy érted hogy könnyű megtalálni vagy csak úgy hemzsegnek a betelgeuse-k? :D:D

2011. febr. 13. 13:39
 28/47 potion válasza:

Ja és a fenéket fogja elpusztítani a földet

túl messze van, utána lehet járni, mert most olvastam utána 640 fényévnyire van. és egy csillagnak 25 fényévnyire kéne lennie hogy csak (!) felégesse a földet

okoskám

2011. febr. 13. 13:43
 29/47 potion válasza:
ÁÁÁÁÁ és nem az oriontól balra található hanem az orion csillagkép legfényesebb tagja
2011. febr. 13. 13:44
 30/47 anonim ***** válasza:

azért látható télen, mert, a téli égbolton lehet a leginkább látni :)

akkor 460 fényév én sem emlékezhetek mindenre :)

amúgy a Orion övtől balra található, és az orion öv legvényesebb csillaga.

2011. febr. 13. 13:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!