Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Furcsa, kék-piros-fehér...

Furcsa, kék-piros-fehér színekkel villogó csillag van az égen, mi lehet?

Figyelt kérdés
Egyértelműen nem repülő, mert egy helyben van (de a villogása hasonló), teljesen csillagnak néz ki, csak a színe furcsa. Mi lehet ez? Valamilyen különleges fajta csillag? Vagy valami érdekes esemény (robbanás, vagy nem tudom...)?
2011. febr. 12. 18:16
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy azért pulzáló, mert a fényerősség változik, azt nem tudtam, hogy a színét változtathatja
2011. febr. 12. 18:42
 12/47 anonim ***** válasza:
60%
Ez jó!Ha most itt is elkezdődik az ami a múltkor az UFO rovatban... :D Szólok diatornak jöjjön át ide. :D
2011. febr. 12. 18:46
 13/47 anonim válasza:
Idefójt Kansasból egy jelzőlámpát a tornádó, aztán még a szélből szedi az elektromosságot.
2011. febr. 12. 19:03
 14/47 A kérdező kommentje:
komolyabb válaszokat ha lehet...
2011. febr. 12. 19:07
 15/47 anonim ***** válasza:
51%

Azért valamit tisztázzunk már!

Egy fényét változtató csillag fénymenete nem olyan módon változik, hogy azt te szabad szemmel jól érzékeld. a periódusidejük, és a fényesség változásuk teljesen más nagyságrendű, hosszabb lefolyású.

Kérdező! Ha arról a csillagról beszélsz ami az Oriontól balra lefelé (valahol a központi 3 csillag meghosszabbításánál) látszik, az a Szíriusz. Ami miatt a színe meg a fénye változik, az a szakirodalom megnevezésében a szcintilláció miatt van.

[link]

Egyszerűen azért erőteljesebb, mert a Szíriusz maga egy fényes csillag. Nyilván a jelenség az erősebb fényű csillagoknál erősebben jelentkezik.

Azok a műholdak, amik meg geostacionárius pályán keringenek, és a Földhöz képest nem mozdulnak el, azok nem látszanak szabad szemmel.

maci

2011. febr. 12. 19:07
 16/47 anonim ***** válasza:
A Szíriusz 15 fokkal a horizont felett észlelhető a téli égbolton.Ez a villogó fény jóval magasabban van.
2011. febr. 12. 19:24
 17/47 M@x válasza:
Szerintem a Szíriusz vagy egy UFO!
2011. febr. 12. 19:27
 18/47 anonim ***** válasza:
53%

"A Szíriusz 15 fokkal a horizont felett észlelhető a téli égbolton.Ez a villogó fény jóval magasabban van."

De szeretem az ilyen kötözködőket....

Jóval magasabban mi? És ezt ugyan honnan veszed ? És ugyan mikor 15° a Szíriusz horizont feletti magassága? Mert hogy változik ám a nap folyamán, és van amikor a horizont alatt van. A kérdező, még csak közelítő időpontot se írt az észlelésére, nyugodtan lehet az a Szíriusz. Legalább azt várd meg, hogy megírja pontosan hol van az a villogó akármi....

2011. febr. 12. 19:52
 19/47 anonim ***** válasza:
39%
Jaj maci ne okoskodj.Ezt már rég lezongoráztuk.A ryufornak is írtunk.Ők is mondták az nem a Szíriusz.Ne verd a nyálad,nincs mire.Mondom,ezt a múltkor 498 válasszal kiveséztük.Az nem a Szíriusz.
2011. febr. 12. 20:10
 20/47 anonim válasza:
Akkor tegyél fel normális kérdést.
2011. febr. 12. 20:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!