Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szent Korona 2012 - 2030 -...

Szent Korona 2012 - 2030 - mit jelölnek az évszámok?

Figyelt kérdés

"A Szent Korona egyik kutatója azt állítja, hogy a magyarság szempontjából minden fontos dátum kódolva megtalálható és kiolvasható a Szent Koronán.

A jövőnket illetően két dátumot talált ez a 2012-es és a 2030-as év." - a maya naptárt azt most hagyjuk.

2011. febr. 10. 13:18
1 2 3 4 5
 31/41 Makikaa válasza:
52%

Attól mert ti nyomorékok vagytok, még nem kell mást cseszegetni azért, mert jártas a témában.

Nem ezotéria, fogd fel, ha nem tetszik..

2011. febr. 12. 10:35
 32/41 anonim ***** válasza:
48%

Aztakúrvaéletbe, ti nem vagytok normálisak! Ti komolyan abban hisztek, hogy a koronának varázsereje(!!!!!) van. Szerintetek komolyan létezik olyan, hogy mágia meg varázserő. B+, minden normális ember 5 éves korára kinő az ilyesmiből. Hihetetlen, hogy a 21. században ezt még le kell írni, de varázslat csak a mesékben létezik. Ezeket a történeteket meg azért hallgatják el, mert egyszerűen nem igazak. Honnan tudom? Mert ilyen a világon nincs, mert ez a valóság bazzeg, nem a Harry Potter.

Légyszíves kezeltessétek magatokat!

2011. febr. 12. 12:37
 33/41 anonim ***** válasza:
0%

Félelmetes, hogy ilyen őrültek nyomorékoznak és hovatovább hazaárulóznak le engem, aki évek óta magyar hagyományőrző vagyok és mindenben támogatom a hazámat a magyar termékek vásárlásától kezdve (igen akkor is ha drágább) amiben csak tudom.

Hát hadd mondja már el nektek, hogy szerintem a hazának sokkal többet ártotok ezzel a hagymázas képzelgéssel, mint használtok. Helyes döntést ugyanis csak a valóság helyes ismeretében lehet. Ha mondjuk azt hiszem, hogy rajtam egy közlekedési balesetektől óvó varázslat van, akkor egy kétes közlekedési helyzetben (pl átférek-e még ezen a lámpán) hibás döntést hozok, és balesetet szenvedek.

Te, kedves koronavarázserőben hívő, pont ilyen hibás döntésekre építed az életedet, amikor azt gondolod, hogy a korona majd megvédi a hazádat, és neked ezért nem kell tenned semmit. A hazának éppen most olyanokra van szüksége, akik rendesen felméve a VLÓS helyzetet cselekszenek, nem pedig várják, hogy a Pilis varázslatos lelke, meg a koronába szőtt varázslat majd megmenti őket. A magyar érzelem, baz.meg, nem az, hogy piros-fehér-zöldre mázolod a lakásodat, meg Kárpátiára lengeted a zászlót, és a régi idők dicsőségén keseregsz. Mit teszel a hazádért? Tudsz mondani egyetlen konkrét cselekdetet amit a hazádért tettél? Segítettél egy ősi magyar várat helyreállítani akár 500 forinttal is? Fel tudsz sorolni akár egyetlen, őseink által vívott csatát? Mert addig ne magyarérzelműzzél itt nekünk.

2011. febr. 12. 13:35
 34/41 anonim ***** válasza:
"Az öregektől azt hallottam, hogy Magyarország határát egykor 3 tenger mosta, most meg sok le van darabolva belőle. Azóta ferde a Koronán a kereszt, s azóta is úgy van"
2011. febr. 12. 15:10
 35/41 anonim ***** válasza:

Magyarországot soha nem mosta 3 tenger, sőt egy se. Igaz ugyan, hogy a Magyar Királyság sok-sok ideig perszonálunióban volt a Horvát Királysággal (aztán ha midnen igaz már csak bánság volt), és hát a horvátoknak volt tengerpartjuk. DE. Ott sosem élt nemzetalkotó mennyiségű magyar, és sose volt úgy része az országnak, ahogy pl a Felvidék. A mai Horvátország inkább egyféle gyarmatszerűség volt (mai szóval, mert akkoriban ezt nem így nevezték), része is a királyságnak meg nem is. A koronának része, de az országnak nem.

És ez még mindig csak egy tenger. Másik két tengerünk sosem volt.

A kereszt valamikor 1620 és 1780 közt ferdült el (jó, hát ez elég sok idő), de tudtommal ezalatt nem vettek el tőlünk tengereket.

2011. febr. 12. 18:54
 36/41 A kérdező kommentje:

Látom kezdünk átmenni Jobbikos Mónika showba. Aki igaz magyar az nem bántja a másik magyart. Ez alap dolog. Én részemről befejzetem itt. Még annyit, hogy senki sem tudja a Szent Korona valós történetét. De miért baj, ha úgy állítja be az ember, hogy varázslatos? Hogy védelmezi a magyarokat és az országot? Miért jobb azt mondani, hogy a nemzet szimbóluma néhány darab fémlemez? Egy igaz magyar nem mond ilyet, nem becsüli le a saját faját, mert a Szent Korona egy a magyarokkal. Kíváncsi vagyok hány élő ember látta az igazi Szent Koronát. És mégis hányan mondják, hogy az csak egy átlagos királyi ékszer.

Még ha nem is bír akkora erővel, mint ahogy azt néhányan feltételezik, de maga a hit, hogy a magyar nép az egyetlen akinek naptárkoronája van, és az valamiféle emberfeletti erővel bír, hát ez engem roppant büszkévé tesz. Remélem, hogy ebben az országban sokan büszkék a Szent Koronára, és sokan tekintenek így rá. Főleg azért, mert ha van egy közös dolog a népben, akkor már van egy pont amin keresztül össze lehet fogni.

Lészíves a továbbiakban ne piszkáljátok egymást mert moderálva lesz.

Midenkinek további szép napot

2011. febr. 12. 19:17
 37/41 anonim ***** válasza:
0%

"Aki igaz magyar az nem bántja a másik magyart"

Ezt én inkább úgy mondanám, hogy aki nem beszél totál hülyeséget, azt senki sem bántja... Függetlenül attól, hogy magyar vagy sem.

"De miért baj, ha úgy állítja be az ember, hogy varázslatos?"

Varázslatosnak lehet varázslatos, de hogy varázsereje nincs az hótziher.

"Hogy védelmezi a magyarokat és az országot?"

Sehogy. Mi sem bizonyítja jobban ezt, mint az, hogy Magyarország az utolsó háborúját a xv. században nyerte....

"Kíváncsi vagyok hány élő ember látta az igazi Szent Koronát. És mégis hányan mondják, hogy az csak egy átlagos királyi ékszer. "

Jelen, 1! Más nevében nem tudok nyilatkozni, de én láttam (még mielőtt kitették a parlementbe közszemlére - ezzel akkor elsőként OV-t szimbólikusan királlyá választották - haha) és semmi varázslatos nincs benne. Nem mondom, hogy csúnya, de az angol pl. sokkal szebb. Ellenben egyáltalán semmi varázslatosat nem éreztem rajta.

"de maga a hit, hogy a magyar nép az egyetlen akinek naptárkoronája van, és az valamiféle emberfeletti erővel bír, hát ez engem roppant büszkévé tesz."

Mi az a naptárkorona?! Engem az nem tesz büszkévé, hogy Európa legrégebbi és egyik legértékesebb koronáját ilyen Berta Tibor szerű kuruzsló - szakbarbárok mocskolják a baromságaikkal. Na így hogy hangzik? Lennél inkább arra büszke, hogy a Magyar Szent Korona talán az egyetlen európai korona, ami sértetlenül megmaradt az elmúlt 1000 évben.

2011. febr. 12. 19:39
 38/41 anonim ***** válasza:
0%

"De miért baj, ha úgy állítja be az ember, hogy varázslatos?"

Mert nem igaz. Mert varázslat nem létezik. Ilyen csak a mesében van. Érted már?

"Miért jobb azt mondani, hogy a nemzet szimbóluma néhány darab fémlemez?"

Mert tényleg az (+drágakövek és zománcképek).

"Egy igaz magyar nem mond ilyet, nem becsüli le a saját faját, mert a Szent Korona egy a magyarokkal."

Ki mondja? A középkori törvénykönyvek? Mennyire aktuális ez ma már?

"Remélem, hogy ebben az országban sokan büszkék a Szent Koronára."

A koronát minden jel szerint nem Magyarországon készítették, mi csak kaptuk, miért kéne annyira büszkének lenni erre a "teljesítményre" (max a görögök és az olaszok lehetnének rá büszkék? Van még egy csomó dolog, amire büszkék lehetnénk.

"Lészíves a továbbiakban ne piszkáljátok egymást mert moderálva lesz."

Moderátor-e vagy? Vagy nálad van a Szent Korona és annak az erejével fogod eltüntetni a hozzászólásokat?

2011. febr. 12. 19:52
 39/41 anonim ***** válasza:
0%

Aki igaz magyar az nem bántja a másik magyart.

Én a magam részéről kimondottan gyűlölöm azt, ha valaki veszi magának a jogot, hogy bárkit igaz és nem igaz magyarnak nevezzen ki. Mi alapján jelölöd ki, hogy ki az igaz magyar? Te vagy a történelmi utókor egyszemélyben? Vagy a népakarat?Ha két magyar nem ért egyet, vitatkoznak, akkor máris kiírták magukat a magyarok közül? Mert te így döntöttél? Persze mikor másokat kb lehazaárulóznak, az nem bántás. Hazaárulózni szabad, sőt, ez olyan mint az ipiapacs. Aki előbb mondja, az nyer.

Miért jobb azt mondani, hogy a nemzet szimbóluma néhány darab fémlemez?

Miért? Csak az számít különlegesnek, ami varázslatos? A nagymamám gyűrűje számomra fontosabb minden gyűrűnél, nem azért mert annyival szebb, hanem pusztán azért, mert a nagymamámé volt.

A korona esetében pusztán az a tény, hogy a királyaink viselték közel 1000 évig, nem elég különleges? Neked mindenféle plusz belemagyarázott varázslat kell ahhoz, hogy büszke tudj lenni rá? Akkor gondold már át, hogy ki is az igaz magyar...

Szerintem az becsüli le a koronát, aki szerint varázsereje van, mert ezek mind ezt állítják: „mit érdekel engem az a tény, hogy Szent László, vagy Hunyadi Mátyás fején volt ez az ékszer, engem a varázserő érdekel.” Szerintem meg a korona varázserő nélkül is éppen elég különleges.

Még ha nem is bír akkora erővel, mint ahogy azt néhányan feltételezik, de maga a hit, hogy a magyar nép az egyetlen akinek naptárkoronája van, és az valamiféle emberfeletti erővel bír, hát ez engem roppant büszkévé tesz.

De miért kell hazugságokra büszkének lenned? Nincs elég IGAZI nagy dolog a történelmedben? Te csak akkor érzed magad nagynak, ha kitalálsz egy hazugságot és arra vagy büszke?

Főleg azért, mert ha van egy közös dolog a népben, akkor már van egy pont amin keresztül össze lehet fogni.

És ha olyasmiben fognánk össze, ami igaz? Ami még előttünk van? Adtál egy forintot akár az iszapkárosultaknak? Lehet elvekről meg mindenféle eszményekről papolni a fotelből, de ha nem cselekszel amikor szükség van, akkor az nem összefogás.

2011. febr. 12. 23:19
 40/41 anonim ***** válasza:
0%
Kimaradtak az idézőjelek... de mindegy.
2011. febr. 12. 23:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!