Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szent Korona 2012 - 2030 -...

Szent Korona 2012 - 2030 - mit jelölnek az évszámok?

Figyelt kérdés

"A Szent Korona egyik kutatója azt állítja, hogy a magyarság szempontjából minden fontos dátum kódolva megtalálható és kiolvasható a Szent Koronán.

A jövőnket illetően két dátumot talált ez a 2012-es és a 2030-as év." - a maya naptárt azt most hagyjuk.

2011. febr. 10. 13:18
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:

Te tényleg eltévedtél :)

A ezotériában tényleg örülnek majd neked, menj oda a látnokaiddal :)

2011. febr. 10. 16:44
 12/41 anonim ***** válasza:
51%

Csak elmondanám,hogy más dátumok is vannak a koronán.Pontosan nem tudom hogy mik de azt igen hogy a magyarság történelmének legfontosabb dátumai.Ez az utolsó két dátum rajta.

De ha már így felhoztad majd utánanézek.

A sok istentagadó álmagyar meg elmehet a p.csába.

2011. febr. 10. 17:39
 13/41 anonim ***** válasza:

"Istentagadó álmagyar" csak nem Isten küldte a jelet, hogy milyen számokat véssenek a koronára? :D

Menjetek már az ezotériára. Itt nem igazán találtok megértő fülekre :)

Amúgy meg küld a nénikédet máshová ;)

2011. febr. 10. 17:47
 14/41 anonim ***** válasza:
Azt azért tisztázzuk, hogy a tudomány feladata nem az, hogy a hozzád hasonló ostoba emberek fantazmagóriáit cáfolja meg, hanem tényeken alapuló következtetéseket vonjon le a természetről/emberekről stb. (Ergo amint tudod bizonyítani az állításod, akkor majd a tudomány elkezd foglalkozni ezzel a kérdéssel, és ha az érvelésedben nincs elvi hiba, akkor elfogadja és beilleszti az eddigi elméeteibe.) Ezotériában legalább megértő fülekre lelsz, és nem értelmes emberek idegein táncolsz az ilyen kérdéseiddel.
2011. febr. 10. 17:58
 15/41 A kérdező kommentje:

Végre egy normális komment. Igen más számok is kiolvashatóak, a 2012-est azt gondolom mi lehet, a nyírkai jóslat is foglalkozik vele, de a 2030-as? Kár, hogy máshol nem találhatóak ilyen dátumok, mondjuk az Aranyalmán :)

De ez az egyetlen korona, amelyen évszámok találhatóak, állítólag a Napisten koronája. Ugye hogy nem semmi nép a magyar.

2011. febr. 10. 18:01
 16/41 anonim ***** válasza:

"Ez a Szent Korona, anno sokkal többet jelentett az embernek, mint ma. Iszonyatosan vigyáztak rá."

Aha, akkor idéznék párat a történetéből:

1305-ben Ottó (a Képes krónika ábrázolása szerint) egy nagyobb kulacshoz hasonló csobolyót készíttetett és abba rejtette a Szent Koronát. Egy éjszaka folyamán a csobolyó a földre esett és a visszaforduló Ottó csak másnap este találta meg.

1440. február 21-ére virradó éjjel a korona krimibe illő viszontagságokon esett át. Kottanner Jánosné, a királyné udvarhölgye, Kesselőkői Liptai Bálint és szolgája segítségével Visegrádon ellopta a koronát, és egy vánkosba rejtve Komáromba vitte.

A kereszt elferdülését minden bizonnyal egy 17. századi sérülés okozta, amely úgy keletkezhetett, hogy a koronaékszereket tartalmazó vasláda fedelét azelőtt csukták le, hogy benne a koronát megfelelően elhelyezték volna. Ekkor a felső összekötő ívek is kissé meggörbültek, és több panel eltörött.

A magyar határ közelében elásták a koronát rejtő ládát és a rejtekhely közelében lévő fán egy jelet hagytak, majd a helyszínről térképet készítettek. Kossuthot az emigrációban, utólag tájékoztatták az elrejtés tényéről. A szabadságharc leverése után az osztrák rendőrség egy bizottságot hozott létre a Szent Korona kutatására és 1853. szeptember 8-án megtalálták a koronázási ékszereket rejtő ládát. A Szent Korona és a jogar viszonylag sértetlen volt, de a koronázási kard elpusztult, a palást átázott és kifakult.

Ja, és azt mivel magyarázod, hogy régi ábrázolásokon még egyenes rajta a kereszt? pl. itt: [link]

2011. febr. 10. 18:08
 17/41 anonim ***** válasza:
50%

A tudománnyal csak próbálják kimagyarázni azokat a dolgokat amik akár akarják, akár nem nagyobbak az ember felfogóképességénél.

ezt olvassátok telejósdán nevelkedett beszűkült tudatú emberforma állatok:

[link]

A Magyarság Isten népe,az volt és az is lesz akármennyire is szeretné ennek az ellenkezőjét bizonyítani-elég nagy sikerrel-egy bizonyos népcsoport(nem írom le melyik mert szólásszabadság van)

2011. febr. 10. 18:20
 18/41 anonim ***** válasza:

Csak szólok, hogy mivel nincs napisten, így a koronája sem lehet itt...

Hu, nem is mondom, mit mondok :)

2011. febr. 10. 18:20
 19/41 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért ábrázolják úgy a keresztet. Az igazságot senki sem tudja, én abban hiszek, amit leírtam. De az eredeti kérdésem, hogy mit jelölhet a 2 dátum? Amúgy nem kell görcsölni már feltettem a kérdést az ezo topikban.

Amúgy mostmár valahogy meg kellene különböztetni, ki melyik kommentet írta. Nekem így nem tiszta.

A végére teszek egy x-et majd.

2011. febr. 10. 18:24
 20/41 A kérdező kommentje:
Á, most hülyeséget írtam, látom az én írásomat másként kezeli, bocs még most regisztráltam. :P
2011. febr. 10. 18:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!