Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan puskáztok ti?

Hogyan puskáztok ti?

Figyelt kérdés
A ti puskázási szokásaitokra vagyok kíváncsi, és hogy lebuktatok-e már ezzel a módszerrel?
2011. febr. 1. 19:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
érintőképernyős telefon tolltartóba. vagy haver pulcsija ujjába teszi.
2011. febr. 1. 20:21
 12/20 anonim ***** válasza:

20:00

Vagyok.

néhány okosság

Amikor osztják ki (ha már a papíron van a feladat) vagy szedik be a dolgozatokat azon pár másodperc alatt sok mindent le lehet írni (másolva a többiről, puskázva...)

vegyél elő zsepit, tollat a táskádból, köhögj, fújd ki az orrod, légy feltűnő, és a tanár másra fog figyelni (közben megkeresheted, elhelyezheted a puskád).

hasonlóan amikor valakit elkap puskázáskor vagy amikor bekopog valaki a terembe ezek kiváló pillanatok puskázásra...

Puskázáskor merésznek, de mindig észnél kell lenni, alkalmazkodva a tanárhoz.

2011. febr. 1. 20:25
 13/20 tetris ***** válasza:

Van a neten valahol fent olyan oldal, ahol egész irodalom van arról, hogy milyen puskázási módszerek vannak.

gugli beütöd puskázás és már jön is az atombomba

2011. febr. 1. 20:43
 14/20 anonim ***** válasza:

A legtöbb módszerrel az a gond, hogy a tanárok is ismerik. Ha akarja akkor le/megbuktat, ha nem akarja megúsztad. Vanank új módszerek amiket nem ismernek azokon kell godnolkodni. Ez a padba berakós, meg pad felső részére felragasztós, comb alá, előttem ülő hátára, cipőm alá, tenyérbe hajtogathatós, papírzsepibe olyan módszerek amihez elég egy józan paraszti ész hogy lebuktassa a delikvenst. Nyilván a többi módszer miatt meg már jobban zsebbe kell nyúlni vagy időben sokat kell melózni. Az előbbi azért nehézkes, mert diákként nem épp a pénzbőségéről van szó. A másidik megoldás, miszerint sokat kell melózni egy puskával, nem éri meg, ha annyi időt tanulással töltesz, tiszta módszerekkel tudod felidézni számonkérésnél visszaadni az anyagot.

A legsikeresebb talán, ha a tanár szeme előtt teszed a puskázást. Pl. kiteszed a puskát egy A4-es lapként az asztalra, és onnan simán olvasod. Mivel eszébe nem jut hogy valaki lenne olyan agyas, hogy kitegye a puskát az asztal tetejére, valószínűleg rá sem hederít.

Amit már tanulmányaim vége fele szerettem volna megcsinálni, egy számológép átépítése. Nem túlzásba vinni, csak mondjuk a kijelzőjét felhasználva, egy előre feltöltött anyagot meglehetne rajta jeleníteni. Egyszeri meló, 0 a lebukás esélye (mert mondjuk úgy építed ha kikapcsolod, csak te tudd "rejtett" módban visszakapcsolni), sok anyag belefér, nem kell sunnyogni.... A gond, csak a kis kijelzővel akadt volna. Nah meg, hogy irodalom órán valószínűleg feltűntem volna, hogy állandóan a számológépet nyomogatom.... Szóval jó megoldás rögösebb út mint az igaz út.

Ha nem szeretsz/tudsz/akarsz tanulni, vagy rossz fele orientálódva tanulsz, hagy a francba az egészet. Ha meg érettségire tanulsz, azt össze lehet hozni tudásból is. Talán 20%-ot kell elérni?

Nah persze megértem vannak köcsög tanárok meg köcsög tantárgyak... Vagy legyűröd tudásilag, vagy kiügyeskedsz egy tuti megoldást.

2011. febr. 1. 21:14
 15/20 anonim ***** válasza:
Tudom hihetetlen, de sehogy. Tanulok inkább, annak talán hasznát is veszem.
2011. febr. 1. 22:53
 16/20 anonim ***** válasza:

A leglényegesebb, hogy 1. vagy 2. sorba ülj be. Ezzel azt a látszatot kelted, hogy véletlenül se akarsz puskázni. A felügyelők általában úgyis hátramennek a teremben.

Én általában gyorsrizses-doboz legkisebb oldalát kivágtam, és kétoldalú cellux-szal felragasztottam ezt a puska-tartót a pad alsó oldalára fejjel lefelé. Kb ez a rizses doboz A6-os méretű, tehát pont ideális az A6-os puskáimnak.

A puskázásom csúcsa az volt, amikor rendeltem UV-tintát netről, és tintasugaras nyomtatóba töltöttem a fekete tinta helyére. Egy nagyobb radírt kipreparáltam UV-lámpává. (Ez így összesen kb 4000 Ft). A szóbeli vizsgákra úgyis mindig be kellett vinni a tételsort is... na arra UV-val rányomtam az összes tételt. Pont ráfért 30 tétel 2 db A4-es lapra. Szóbelin úgysincsenek felügyelők, tehát tökéletesen lehetett alkalmazni ezt az UV-s módszert.

2011. febr. 2. 08:04
 17/20 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb: fogom a puskát, és berakom a doga alá. Jó esetben eléggé átlátszó a doga, hogy el tudjam olvasni, rosszabb esetben is kicsit félrecsúsztatom és minden jó.

Eggyel bonyolultabb: otthon előre kidolgozom a tételeket, majd egész egyszerűen kiveszem a táskámból a megfelelőt. Ez azért bonyolultabb, mert egy köteg lapot sokkal nehezebb elérni, mint egy kisbetűkkel teleírt, összehajtogatott lapocskát.

Ennél bonyolultabb PUSKÁZÁST még nem hajtottam végre, nincs is rá szükség. Egyéb csalás már előfordult sajnos, és a puskázásokra sem vagyok büszke.

2011. febr. 2. 11:14
 18/20 anonim ***** válasza:

Nem szeretném az UV-zős kollégának azt mondani, hogy nem igaz amit mond, így inkább azt mondom, hogy nem olyan egyszerű bármilyen festéket tölteni a nyomtatóba. Ezen nyomtatóknak igen finom a fúvókájuk, nemhiába mondják hogy ami beszáradt annak már kámpec. Egy nem megfelelő festék az első adadnó alkalommal eltömíti a "lyukat", és szevasz a patronak. Amellett, még az is elmondható, hogy az előző festéket maradéktalanul ki kellett a patronból tisztítani, mert nem mutat jól ha halványan lehet látni. Ehhez úgy gondolom a festéknyomtatók iránt tapasztalattal kell rendelkezni. Persze próbálkozni lehet és neki elképzelhető hogy szerecnséje volt, de ismertem olyat aki boltban kapható tintával töltötte fel a meglévő patronját, és az valóban meg is adta magát.

Ez esetben is elmondható szerintem, hogy több befektetésbe került(nem feltétlen a 4000-re gondolok), mint amennyi a megtanulását jelentette volna. De ha ténylet sikerült összehozni, szerintem árulhatnád is, bizonyosan sok vevőd lenne. De komolyan.

2011. febr. 2. 12:19
 19/20 anonim ***** válasza:

Én egy régi HP nyomtatóval készítettem az UV-s dolgot. Ezt még 3-4 éve csináltam, de azért mutatok egy képet az eredményről:

[link]

A számok a betűtípus nagyságát mutatják (Times New Roman) Az írás kb. 3,5-ös betűméretig volt olvasható, de ez a kép sajnos telefonnal készült anno, ezért gyengusz a minőség. Vicces volt, hogy vizsgára mindig megérkeztem 4-5 üres lappal. De aki nem műszaki karon van, annak nem ajánlom, hogy belefogjon, ugyanis egy kicsit macerás tud lenni a tintatöltögetés. :) Nyáron pedig nem ajánlott ez a puskázási módszer, mert akkor már van a napfényben is bőven UV tartomány, és látszik az írás sajnos, de téli vizsgaidőszakban kiváló megoldás tud lenni lámpafénynél.

Az egyetem végén elkezdtem foglalkozni MicroLCD kijelzőkkel a tanulmányaimból kifolyólag. 1 cm képátló, és 1024 x 768 felbontás. Radírba akartam beépíteni ezt is. De közben "sajnos" végeztem az egyetemmel, úgyhogy ez csak terv maradt.

2011. febr. 2. 14:37
 20/20 anonim válasza:

21:14

Egyszer matek doga alatt kitettem a füzetemet annál a résnél, ami nehezen ment. Gondoltam, élek a mondással: "ha valamit el akarsz rejteni, tedd szem elé." Nem észrevette?

2011. febr. 25. 15:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!